Algab uus päev kuminaga, päiksekiirte sosinaga.

06:58


Ausaltöeldes ei mäletagi enam, millal viimati päriselt päikest sai nähtud. Seda momenti, mil ärgates varbaid sirutades pilk aegamööda akna poole tüürib, sealt esmalt helesinine taevas omamoodi ootamatu värvilaenguna kehasse tungib ning hetk pärast seda sädelevad kiired suule naeratuse veavad. Olgu see lumearmastus kui tahes suur, meie põhjamaine keha hakkab millalgi ikka kuldkollase kera järele puudust tundma. Hing väsib värvitust ja paigalseisvast taevaollusest ning ihkab värskuse järele. Kusjuures eile õhtul avastasin end mõtlemast, kui imetoredad on need esimesed kevadised hetked, kui lumevesi tänavatel vaikselt päikese saatel sillerdades suliseb, tuul kordades soojemalt põski hakkab paitama ning õhk nõnda värskena kopsudesse tungib. No mis toimub, eks?

Aga kuna talv ilmselt niipea veel kuhugi ära minema ei hakka ja päris seda halli lumeta lõputut õudust ka nüüd ei sooviks, sest suusatama tahaks ju ikka ka veel minna, siis olen otsustanud kuidagi just taldrikule rohkem värve tuua. Ja mis oleks veel paremat maguskartuli kuldkollasest jumest koos spinati sügavrohelise kumaga? Minu jaoks tuli küll kevad taldriku peal nüüd välja! 
Vormi on ülilihtne teha, ei sisalda grammigi jahu ning on igati oma vitamiinide ja mineraalidega kasulik. Ilmselt tuleb veel praegusel gripihooajal eriti kasuks!

VAJA LÄHEB:
1 suurem maguskartul
2 väiksemat tavalist kartulit
400g külmutatud spinatit
1 suur sibul või 2 väiksemat
3 küüslauguküünt
1 pakk (400g) kodujuustu (võib asendada ka riccotta juustuga ning lisada soovi korral sekka pisut fetat, sobib ideaalselt nii maguskartuli kui spinatiga)
3 muna
Pisut juustu pealeraputamiseks
Soola, pipart, kuivatatud tüümiani, tšillihelbeid

Esmalt pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Koori kartulid ning lõika nendest ühepaksused viilud. Mina peenemad, seda paremad - siis muutuvad ahjus eelküpsedes mõnusalt krõmpsuks. Laota viilud ühtlaselt üle vormi (mina kasutasin tavalist savist küpsetusvormi). Nirista peale pisut õli, lisa soola, pipart. Mina viskasin hulka näpuotsaga tšillihelbeid. Pista vorm ahju ja küpseta kartuleid kuskil 30 minutit.

Täidise jaoks puhasta ning haki peeneks sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil pisut õli ning prae viimased õrnalt läbi. Külmutatud spinati puhul jätsin mina paki enne kartulite kallale asumist kinnisena kuuma veega täidetud potti natukeseks seisma, hiljem valasin sõelale ja lasin veel kuuma kraaniveega üle. Seejärel surusin üleliigse vedeliku välja ja lisasin pannile. Kuumuta spinatit mõned minutit ning lisa hulka ka pisut kuivatatud tüümiani. 
Seejärel sega kaussi kokku muna ja kodujuust, vala sekka spinat. Maitsesta soola, pipraga. 

Kui kartulid valmis, vala täidis kartulite peale ühtlaselt vormi ja küpseta ahjus miski 20 minutit. Seejärel lisa hulka soovi kohaselt juustu ning küpseta veel umbes 20 minutit, kuni juust kenasti kuldne ja sulanud. 


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe