Köögis on lõhnad, mis koeragi hulluks a'avad.

08:25


Siinkohal panen kirja väikse retsepti vahvate küpsiste valmistamiseks. Tegemine nõuab vähe vaeva ning küpsetamise ebaõnnestumine on üsna ebatõenäoline. Lisaks peaks selliste vahvate loomakujuliste küpsiste tegu meeldima eriti lastele! Mina lisasin kaunistusena pähklite ning kuivatatud puuviljade segu, kuid antud juhul sobib katteks kõik meelepärased kombinatsioonid, tavapärasest glasuurist erinevate pähklisegudeni välja. Kes soovib aga valmistada küpsiseid spetsiaalselt glasuuri või martsipaniga kaunistamiseks (nn sugar cookies), võib vabalt kakao välja jätta. 

VAJA LÄHEB:
100g toatemperatuuril võid
1 suurem muna
100g suhkurt
275g jahu
Kakaod (mina lisasin 1tl, kuna ei soovinud täielikult "šokolaadiseid" küpsiseid)
Pähkleid vms katteks

Kuumuta ahi 190 kraadini. Suuremas kausis vahusta omavahel või ja suhkur kreemjaks vahuks, seejärel lisa hulka muna. Sõelu sisse jahu ning sega, kuni mass muutub ühtlaseks ja moodustab taina. 
Olen vahel taina nii pooleks kuni tunniks ajaks jätnud külmkappi toidukilesse mässituna seisma. 

Lahtirullimiseks puista tööpinnale pisut jahu ning rulli tainas nii sentimeetri paksuseks. Püüa tainas võimalikult ühtlaselt laiali rullida, siis küpsevad küpsised ka ühtlase tekstuuriga. Lõika välja soovile vastavad kujud, aseta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta kuskil 8-10 minutit. 

Glasuuri tegin nii 50g võist, kakaost, suhkrust ja törtsust hapukoorest (nii 1-2spl ringis, võib ka asendada piimaga). Viimast kahte lisan alati tunde järgi, kuid siiani pole mööda pannud. Segan kõik kokku, kuumutan ja segan omavahel ühtlaseks massiks. Kui segu on tulnud liialt paks, olen piima juurde lisanud.

Lisasin pintsliga õhukese kihi šokolaadi küpsisele ning puistasin peale hakitud pähkli-marjasegu. 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe