Kord põllul, kus kirendas punane moon.

12:57


Kui siin vahepeal keset ülimalt päikesepaistelisi päevi, mil kõndides kevadiselt soe tuul põski paitas, tali viimaks taevast jälle alla otsustas tulla ning külmakraadid õige pisut taas näpistama hakkasid, kergitas minus kevadlillede kombel pead suur soov süüa midagi eriti soojendavat. Võib-olla ka ehk pisut tulist, kuid mis peamine - nõnda punavalt tomatist, et terve maailma soojus ühte taldrikkuse tundub olevat koondunud. 

Ja nõnda podiseski viimaks potis õige tšilline tomatisupp, mis kogu kere mõnusalt kuumaks küttis, kustutades sealjuures suure soovi midagi tomatist põske pista. Supp ise on kerge valmistada ning maitseb hea ka järgmisel päeval üles soojendades.

VAJA LÄHEB:
1 sibul
1-2 porgandit
1 küüslauguküüs
~1-1,25 liitrit vett
400g purustatud tomateid (mina kasutasin juba eelnevalt tšilliga segatud tomatikonservi. Kui kasutad tavalist, võid soovi korral vastavalt maitsemeele taluvusele ühe tšillikauna juurde hakkida)
2 köögiviljapuljongi kuubikut
1 purk ube (mina kasutasin punaseid ube)
2 tl paprikapulbrit
0,5-1 tl tüümiani (või muid ürte)
1 tl kuivatatud basiilikut
Soola, pipart, suhkurt 

Esmalt puhasta ning haki peeneks sibul ja küüslauk, sama tee porgandiga, mille võid peeneks riivida. Seejärel pruunista neid mõned minutid pannil, samal ajal keeda valmis vesi (kõige lihtsam on seda teha veekeetjaga). Lisa potti umbes pool liitrit vett, sibul, porgand, küüslauk, puljongikuubikud, paprikapulber ning tüümian ja basiilik. Lase umbes 7 minutit keeda, seejärel pane potti purustatud tomatid, oad ja vastavalt soovile ülejäänud vesi. Vett võib alati hiljem veel juurde lisada. Maitsesta soola ja pipraga, vajadusel lisa maitsete tasakaalustamiseks hulka ka pisut suhkurt, nii pisema teelusika jagu. Lase supil podiseda, kuni see on saavutanud sinu jaoks õige konsistentsi ja maitse. Seejärel lihtsalt naudi! 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe