Mäe tagant on tõusmas väike päike.

11:32


Olen vist ilmselt üks kõige suuremaid tatrasõpru üldse. Sellest ajast saati, kui olen avastanud erinevaid mooduseid, kuidas tatart pisut vaheldusrikkamaks muuta, lisades rohkelt erinevaid köögivilju, ürte ning maitseaineid, maitseks kodujuustu või jogurtit, söön seda nädalas ilmselt rohkem kui vaid korra. Kunagi ammu-ammu kunagi nägin kuskil (ilmselt oli tegemist kellegi Tumblr'i või Pinterestiga), kuidas keegi oli valmistanud tatrast lausa müslit. Kuna tatart kuivainete kapis jätkuks ilmselt veel üle lahe pesitsemiseks kolmandakski semestriks, otsustasin improviseerida ning müsli ka ise valmis küpsetada.

Koguste ning lisandite osas on kõigil muidugi oma vaba voli. Lisasin tatrale hulka pisut kaerahelbeid, et lõpptulemus kenasti krõmpsuv jääks, ja maitsemeeltele mängimiseks õige pisut ka pähkleid, seemneid ja rosinaid. Viimistlemiseks hulka kaneeli, pisut kakaod ja vanillisuhkurt ja võibki mõnus kuid sealjuures tervislik maiustamine juba hommikul pihta hakata. Siiani olen müslit söönud koos naturaalse jogurti, värskete banaaniviilude ja natukese kaneeliga. Mahe ja maitsev ühteaegu, lisaks täidab kõhtu ka õige hästi. Täpselt see, mida mina isiklikult oma päeva kõige tähtsamast einest ootan! :) 

Kuna nüüdseks olen müslitegu katsetanud kahel korral, on kogused varieerunud seinast seina. Kuna siinkohal tatra või kaerahelveste hulk lõpptulemusele väga suurt mõju ei avalda, panen kirja ligilähedased kogused sellele, mida muidu silmaga mõõtsin. 

VAJA LÄHEB:
~200g tatart (mina kasutasin ikka seda traditsioonilist ehk röstitud pruuni värvi tatart, mida meil igas poes saadaval on)
Käe järgi kaerahelbeid (võib ikka julgelt lisada, annab krõbedama lõpptulemuse)
2 munavalget
Pisut suhkurt munavalgete vahustamiseks 
Lisandeid (kuivatatud marju, pähkleid, seemneid jne)
1 tl vanillisuhkurt
2 tl kakaod
1tl kaneeli 
Soovi korral pisut mett

Esmalt panin külma vette ligunema tatra. Esimesel korral jätsin tatra kaussi päris mitmeks tunniks, nüüd aga piirdusin umbes tunniajase leotamisega (ilmselt kuldne kesktee pisut üle tunni aja, nii 1,5h) ja lõpptulemus jäi tunduvalt krõbedam. Kui tatar leotatud, kurna sõelaga ning lase pisut seista. Samal ajal vahusta üsna tugevaks vahuks munavalged koos suhkruga. Sega omavahel tatar, kaerahelbed, munavalge, lisandid, vanillisuhkur, kakao ja kaneel (kui kasutad mett, lisa ka see). Laota tekkinud mass ühtlase ning üsna õhukese kihina üle küpsetuspaberiga kaetud panni ja pista ahju. Küpseta müslit 180 kraadi juures nii 25-30 minutit, aeg-ajalt segades, et müsli ühtlaselt krõbedaks muutuks. Ahjust välja võttes peaks müsli pisut krõbedamaks muutuma, lase maha jahtuda ja hoiusta õhukindlasse anumasse. Järgmisel päeval võib müsli küll natuke juba pehmem olla, kuid nauditav on see kõigest hoolimata!

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe