Sähvatus hämaruses

09:35

Pasta on minu jaoks üks kõige geniaalsemaid toidumaailma leiutisi üldse. Lisaks sellele, et tegemist on kiiresti valmiva ning suurepäraselt maitseva roaga, mida peaaegu kõik siin ilmas suure isuga söövad, on see ka hea pääseviis argiõhtu teadmatusest, mil ei oska välja nuputada seda, mida süüa teha.
Allpool toodud imelihtne kanapasta, kuhu lisavad mõnusat nüanssi kastme sisse peaaegu et sulavad suvikõrvitsaribad, on üks nendest, mida võib täpselt siis teha, kui mitte midagi muud pähe enam ei sähvata. Ja maitsev on ta tõepoolest!

VAJA LÄHEB:
250g kana- või broilerifileed
1 suurem pakk kohvikoort (võib ka kasutada 200ml kohvikoort ning lisaks umbkaudu kolmveerand kruusitäit kanapuljongit, kuhu murda sisse pool puljongikuubikust. Tavaliselt kasutangi seda varianti rohkem.)
200 g pastat, täpselt seda, mis endale kõige rohkem meeldib. Antud retseptis kasutasin värvilisi farfallesid ehk maakeeli lipsukesi
3 küüslauguküünt
1 keskmine suvikõrvits
Karrimaitseainet, soola, pipart

Esimese asjana võid keema panna pasta. Taoliste kastmete puhul on kavalam pasta peaaegu al denteks keeta ehk teisisõnu umbkaudu minut-kaks vähem, kui paki peal kirjas, kuna hiljem kastmega kokku segades on pasta niikuinii tulel ning siis omandab ta kastme imbudes täpselt õige konsistentsi. Seejärel haki suupärasteks tükkideks kana- või broilerifilee, aseta pannile, maitsesta soola, pipra ning karrimaitseainega. Lisa juurde peenikeseks hakitud või pressi vahel purustatud küüslauk. Pese suvikõrvits, lõika maha otsad, vajadusel eemalda koor (sel korral toimisin mina nii) ning seejärel lõika köögiviljakoorijaga suvikõrvitsast mõnusad ribad, lisa kana hulka. Sega ning prae kuni kana on õrnalt kuldpruun. Seejärel kalla hulka kohvikoor (ja kui kasutad, siis ka puljong), sega ühtlaseks kastmeks ning lase pannil mõnda aega sujuvalt segades podiseda, kuni kastme konsistents muutub piisavalt tahkeks. Vahepeal kurna pasta ning jäta paariks minutiks nõrguma. Kui tunned, et kaste on õige paksusega, lisa juurde pasta ning sega omavahel läbi. Lase pastal paar minutit veel pannil tõmmata ning ongi valmis serveerimiseks.


Ja kõrvale tegin sellise lihtsa rukola-spinati-kurgi-tomati-paprika salati, millele valasin peale tavaliseks saanud balsaamiku, oliivõli, suhkurt, soola ja pipart sisaldava kastme.

You Might Also Like

5 comments

  1. Väga vale oli seda praegu vaadata, kui tuleks vaikselt magama sättida ... juba pildil on niivõrd isuäratav, mis siis veel päriselt !
    Super tubli oled Annekas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eriti armas, et kommentaari viitsid endast maha jätta, see tähendab palju! Ja kiidusõnade kuulmine veel eriti. Suur aitäh! :)
      Aga jaa, tean seda tunnet, õhtuti peaks enne magama minemist toidublogide/piltide vaatamine absoluutselt keelatud olema!!!

      Delete
  2. Mulle näiteks meeldib pastale lisada päikesekuivatatud tomateid, jubedalt meeldivad. Aga seda suvikõrvitsaga varianti proovin ka kindlasti, tundub väga ahvatlev.
    Tubli töö Anne-Marie, blogi on super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Anne-Maria :)) väike viga

      Delete
    2. Varem olen seda suvikõrvitsat pastasse lisades pigem nendest rattaid lõiganud, kuid haarasin teisi toite/retsepte uurides ribade ideest kinni ja rakendasin nüüd siia. Annab ühtteist roale juurdegi. :) Ja päikesekuivatatud tomatid on tõesti super, absoluutselt omapärase maitsega (võib-olla seetõttu ka mitte kõigile mõeldud, aga mis sa teed...).

      Aga suur, suur aitäh! Mul ääretult hea meel kiidusõnu kuulda. Tõesti!

      Delete

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe