Maised mängud

04:33


Ühte olen ma jõudnud juba enda vähese toiduvalmistamiskogemuse juures jõudnud õppida: mehi, vähemalt minu pere omi, on niivõrd raske veenda lihavabade söökide (toite)väärtuses. Enamasti nad ju salateid kiitma ei kuku (sest kes seda maltsa ikka süüa tahab, onju...) ning kui üks söök kasvõi tükikest liha ei sisalda, siis sellest kohe kindlasti korralikku kõhutäidet ei saa. Liha=söök. Ja sellisele loogikale on pahatihti meeletult keeruline vastu vaielda.
Õnneks on olemas aga palju lihtsaid toite, mida väikeste trikkide abil toidulaual samaväärselt serveerida, saades hiljem veel väikese kiituse osalisekski, kuna taldrikutäis, mis tegelikult grammigi liha ei sisaldanud, maitses niivõrd hästi. Ja siis on kohe hea tunne küll! 

Eelpool toodud pisikese jutu jätkuks võib veel ära mainida, et minu suvikõrvitsasaaga ei ole kohe kuidagi peatunud, hoopis vastupidi - kogub aina tuure juurde. Seekord ühendasin nüüd juba väga armsaks saanud vilja ricotta kohupiima ning pastaga. Lõppkokkuvõttes maandus lauale üks igavesti maitsev, mahlane ning lisaks kõigele muule ka tervislik ja toitev roog! 

Originaalretsept pärineb 100 rooga sarja kuuluvast "Pastaraamatust". 

VAJA LÄHEB:
400g pennet (mina kasutasin selle asemel umbes 250-300g värvilisi farfallesid ehk lipsukujulist pastat)
1 keskmine suvikõrvits
3 küüslauguküünt
3sl õli
1dl valget veini
200 g ricottat
Peotäis hakitud värsket basiilikut
Soola, pipart

Kõigepealt pese ning seejärel lõika suvikõrvits viiludeks. Kuumuta pannil õli ning pruunista suvikõrvitsaviile kuni nad muutuvad mõnusalt kuldpruuniks. Purusta küüslauk ning lisa see pannile, prae veel mõni minut, lisaks maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal võid panna pasta vastavalt pakil olevatele juhistele keema. Seejärel kalla suvikõrvitsale peale vein ning hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Kui pasta on ära keenud, siis nõruta. Sega sellele juurde suvikõrvits, ricotta ning hakitud basiilik. 

Serveerimisel võib peale raputada Parmesani juustu. 


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe