Ümar on ka vorm

11:03

Olen tõenäoliselt üks kõige suuremaid vormiroogade austajaid üldse ning ei suuda sõnadesse panna nende lihtsuse võlu. Olenemata sellest, kas tegemist on makaroni-, kartuli- või mõne muu vahva ning huvitava vormiga, võib peaaegu alati kindel olla, et ahjust välja võttes on tulemus vähemalt suurepärane. Lisaks võib vormi sisse visata suures osas kõike, mida kodus leidub - nihu läheb kogu kupatus ikka väga harva!

Täna valmistatud feta-hakklihavorm on üks nendest, mida võib tõenäoliselt vist lõhkemiseni süüa. Pasta, hakkliha ning tomatite mahe ja mahlane tekstuur ning feta juustu absoluutselt omapärane maitse moodustavad koosluse, mille nimel olen ma arvatavasti valmis hiljem paar tundi diivanil ülimast täiskõhutundest ägisema...
Nii paslik on siia lisada Jason Segeli poolt kunagi ammu-ammu twitterisse kirja pandud lause, sest kohati tunnen ise ka täpselt samamoodi: "I wish we could all agree to adjust our cultural perspective on beauty so that I could eat more." 

VAJA LÄHEB:

400g hakkliha (kuna tegemist on üsna rammusa roaga, mida süüakse kohe kindlasti rohkem, kui vaja oleks, siis soovitan kasutada kanahakkliha)
300g pastat
1 purk (400g) purustatud või tükeldatud tomateid (täna kasutasin ise just tükeldatud versiooni)
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 dl vett
200g feta juustu (originaalretsept näeb ette 100g, kuid siinkohal võib tõesti öelda, et mida rohkem, seda uhkem!)
150g riivjuustu
2tl jahvatatud paprikat
Tunde järgi kuivatatud basiilikut
Soola, pipart

Esmalt pane vesi keema ning keeda seal pasta pehmeks. Samal ajal pruunista pannil õrnalt vastavalt maitsele hakitud sibul ja küüslauguküüned. Selleks, et sibul "kärssama" ei läheks, on hea nipp nad näpuotsa soolaga üle puistada, see tõmbab sibulast vee välja, mis hoiab kõrbemise ära. Lisa juurde hakkliha ning sega omavahel. Mõne aja pärast lisa hulka vesi, tomatid ja feta juust. Seejärel maitsesta segu jahvatatud paprika, soola ning pipraga, soovi korral raputa tunde järgi  sekka ka pisut basiilikut. Vala vahepeal nõrutatud pasta ning hakklihasegu ahjuvormi, sega omavahel läbi. Siinkohal lisasin vormile veel õrna kihi basiilikut, peale riivisin juustu. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Kõrvale serveeri enda maitse järgi kerge salat ning voila!

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe