Las olla su elus vaid säravad pärlid.

01:57


Küpsisetort on minu jaoks täielikult aegumatu klassika. Magustoit, mida oskavad teha ka kõige pisemad (noorte junsude emade- ja isadepäeva põhiline päästeingel, kas pole?) ning mis maitse poolest ilmselt mitte kunagi alt ei vea. Ja kui vähene vaev kroonitakse imehea koogielamusega, siis ei oska ju muud soovidagi! 

Kuigi maitsvat küpsisetorti saab teha ilmselt igasugustes kombinatsioonides, on allpool toodud retsept muutunud mitu aegumatuks lemmikuks. Pärit on ta parima sõbranna ema retseptivaramust ning vaikselt nõnda ka minu omasse hiilinud. Sel korral valmistasime teda venna sünnipäevaks, et tähtpäeva kenasti hommikuvalguses maiustades vastu võtta. Parim tehtud meie enda heade Kalevi küpsistest! :)

VAJA LÄHEB:
4 pakki Kalevi küpsiseid (2 vanilli, 2 kakao maitselist)
1 pakk vahukoort
Paar teelusikat suhkurt
2 pakki vanillikohupiima
1 pakk vanilje kohupiimapastat (olen kasutanud ka ricotta kohupiimapastat, sobib ka see!)
Küpsiste leotamiseks kangemat kohvi

Vahusta vahukoor natukese suhkruga, kuni koor on muutunud kohevaks ja vahustades tekivad pinnale teravad tipud. Sega sisse kohupiim ja kohupiimapasta. Lao esimene kiht küpsiseid (üks kiht heledaid, teine kiht tumedaid jne), lisa supilusikaga küpsistepinnale kohvi ja lase sellel pisut sisse imbuda. Lisa peale kohupiima-vahukoore massi ning laota peale uus kiht küpsiseid. Korda, kuni jõuad soovitud kõrguseni. Kata pealt kohupiima-vahukoorekihiga ja purusta sõrmede vahel peale küpsisepuru. Lase külmas kindlasti mõned tunnid seista, mida kauem saavad maitsed sisse imbuda, seda parem! 



You Might Also Like

2 comments

  1. Olen teinud halvaaga või banaani-šokolaadiga tavaliselt. Aga proovin selle ka ära. Aitäh!

    ReplyDelete
  2. Halvaaga olen isegi teinud (koos õunamoosiga/õuntega näiteks!). Kuid see retsept on kergelt selline tiramisuhõnguline ja mitte väga magus. Viimane muidugi pisut vähe figuurisõbralik, kuna koogitükke võib nõnda liialt palju taldrikule sattuda...:P Aga mul hea meel, kui suutsin pisikese idee koogiks anda!

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe