Kuldkollane kera

07:40


Täidetud paprikad on minu jaoks alati kuidagi niivõrd kättesaamatud ja müstilised olnud. Lugematul arvul kordi olen ma mõelnud neid ise viimaks ka valmis meisterdada, kuid ometi ei ole mingil kummalisel põhjusel seda teha julgenud. Nüüd, mil poes muuhulgas ka paprikat ostukorvi ladusin, vilksatas mõte taaskord pähe ning otsustasin idee viimaks ka päriselt teoks teha. Ja nüüd tagun endale vaimusilmas panniga vastu pead, et varem argpüksil hinge lasin pugeda, sest tegemist on niivõrd imelihtsa, kuid see-eest imeliselt maitseva roaga! 
Eriti sobilik nüüdsesse aega, mil kodumaised juur- ja aedviljad ka aina rohkem ja rohkem lauale hakkavad jõudma, sest teadagi ei ole nendest võõramaistele saadustele mingit vastast. 

VAJA LÄHEB:
5-6 paprikat
400g hakkliha
2 porgandit
3-4 küüslauguküünt
1 punane sibul
1 suuremat sorti tomat
Mõned keskmised viilud juustu
Kuivatatud peterselli ja basiilikut (alati sobib ka värske!)
Lisasin ka pisut magusat tšilli- ja sojakastet, et pisut asjadele vürtsi lisada, võib vabalt ka välja jätta
Sidrunipipart, soola ja tavalist musta pipart
Kõrvale serveerisin pruuni riisi. 

Pese ning lõika pealt maha "mütsikesed" ning puhasta seest paprika. Samuti puhasta ning haki väikesteks kuubikuteks punane sibul ja küüslauk, viimase võib ka küüslaugupressi vahel purustada. Koori porgand ning riivi peeneks, lõika tomat enda soovi järgi õige suurusega kuubikuteks. Pane pann tulele ning kui see on piisavalt kuum, lisa sellele hakitud sibul ja küüslauk. Seejärel lisa mõne hetke pärast juurde porgand, sega aeg-ajalt ning lase õrnalt pruunistuda. Lisa hulka ka hakkliha, maitsesta segu soola ja pipraga. Ise lisasin õige pisut, kui hakkliha oli juba pooleldi valmis, ka paar sortsu sojakastet. Seejärel lisa juurde ka tomatikuubikud ning tunde järgi raputa läbi sõrmede juurde ka kuivatatud peterselli ja basiilikut. Sega kõik ühtlaseks massiks. Kõige lõpus lisasin juurde ka magusat tšillikastet, mis andis kogu segule erakordselt mõnusa maitse. 
Nüüd võid ahju umbes 220 kraadi juurde soojenema panna. Võta paprikad ning raputa nende põhja sidrunipipart. Seejärel lao kihiti valminud täidis ning juust. Ise ma lõikasin juustust kuubikud, mida oli mugav segu vahele pista. Viimaseks "kihiks" jäigi mul juust. Küpsetasin ma kõike paksupõhjalises ahjuvormis, millel hoidsin vahelduva eduga ka kaant peal, et paprika ära ei kuivaks. Vormi põhja lisasin ka õige pisut vett, et paprika põhja ei kõrbeks. Ahjus võiksid nad olla nii 25-30 minutit, sellest peaks täielikult piisama. 
Kõrvale keetsin pruuni riisi ning segasin kokku ka lihtsa jääkapsa-tomati-kurgi salati, millele andis mõnusat mekki õige kerge balsamiäädikat, oliivõli, soola, pipart ja suhkrut sisaldav kaste. 


You Might Also Like

1 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe