Suvine kergus

09:12

Viimaks on suveilmad ka Eestimaa sadamasse tüürinud ning vähemalt viivuks isegi sinna püsima jäänud. Ega siis ei oskagi vaba aja sisustamiseks muud teha, kui võimaluse korral võimalikult kaua rannaliival lebada, tunda sooje päikesekiiri nahka paitamas, vees mõnusalt sulistada, et siis hiljem end mingil kummalisel moel energiast tühjaks imetuna koju vedada. Ja sellistel suvistel päevadel kaob söögiisu mingil põhjusel sama kiiresti kui päev õhtusse veereb, seega ei ole kohe üldse tahtmist tulise pliidi ääres seista, eriti kui kuumus õues lausa lõõmab!

Aga pika aja peale tüdineb puuviljadest ka ära ning eks keha nõuab ka viimaks oma osa ja siis...siis tahaks midagi lihtsat ja imemaitsvat! Ja milline kombinatsioon võiks parem olla kui kerge salat ning kana. Kuid seda õige pisikese kiiksuga: nimelt valmistasin liha prantsuse moodi sealiha asemel hoopis kanalihast. Minu söögisuhe sealihaga on viimastel aegadel väga külmaks ja kaugeks jäänud, mistõttu on see meie pere söögilaualt (vähemalt minu omalt) peaaegu et kadunud. Kuid liha prantsuse moodi on ometi olnud üks nendest roogadest, mis mulle ääretult on maitsenud, ning selleks, et need maitsed siiski alles jääksid, kombineerisin mõned pisikesed asjad ümber ja mis kõige parem - ei pidanud sugugi kahetsema.

VAJA LÄHEB:
Kanafilee (mina kasutasin ~350 g ning sain sellest 6 keskmist portsjoni)
Tomat (ühest väiksemast tomatist peaks väga vabalt piisama!)
Juustu
Sibul (tõenäoliselt kulub ära pool ühest väiksemast sibulast)
Majonees
Sool, pipar (mina maitsestasin kana ka mehhikopärase kanamaitseainega, võib vabalt välja jätta)

Kõrvale võid lisaks salatile serveerida soovi korral riisi.

Esmalt tambi kanafilee lihahaamriga õrnalt õhemaks ning maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga, mina lisasin siinkohal pisut ka mehhikopärast kanamaitseainet. Lõika endale sobiva suurusega tükkideks, soovitatavalt pooleks. Kuumuta pann ning pruunista kana õrnalt mõlemalt poolelt. Seejärel aseta kana küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri igale kanatükile umbkaudu teelusika jagu majoneesi. Seejärel lao peale sibul (mina lisasin sibularõngaid), juustuviilud, tomat ning peale veel juustu. Pane kana ahju ning lase sel 180 kraadi juures 10-15 küpseda. Ja voila!

Kõrvale serveerisin rukola, spinati, tomati ja kurgi salati, millele piserdasin peale balsamiäädikast, oliiviõlist, suhkrust, soolast ja piprast kokku segatud kastme.
Lisaks röstisin ahjus veel kõrvale pisut krõmpse ning suviselt kergeid porgandeid. Oliivõli, suhkru ja soola segu sees segatud porgandid omandavad ahjus mõnusa glasuuri, mis maitseb õrnalt soolakalt, kuid sealjuures porgandile omaselt magusalt. Suurepärane! Samamoodi proovin järgmisel korral kindlasti toimida ka näiteks aedubade ning paprikaga.



You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe