Kui koitnuks hommik esimest korda.

03:18

Vahel tahaks tavapärase võileiva või paremal juhul hommikuse kaerahelbepudru asemel midagi hoopis teistsugust mõnusalt aurava kohvitassi kõrvale suhu pista. Sest kõigest hoolimata on just hommikusöök minu jaoks see, mis päeva õigesti käima tõmbab ja hiljem õiges taktis tiksuma paneb. Kuna viimasel ajal on tudengipere mind ootamatult harjutanud hommikuti kausi, krõmpsuva müsli ja jogurtipaki poole haarama, otsustasin ka ise müsliteoga käe valgeks saada. Peab ausalt tunnistama, et asi on oodatust ikka kordades lihtsam, kuigi ega oodatu ka just ülimat raketiteadust meenutanud. Kuid kõige paremaks osaks protsessi ettevõtmise puhul on see, et krõbiseva pala saab kokku panna just nendest koostisosadest, mis endale kõige rohkem mekivad, ning kindlasti annab see ka pisut kindlust selles osas, mis puudutab hommikueine tegelikku toiteväärtust. 

Uurisin pärast müslitegu ka pisut internetiavarustes ringi ning märkasin, et enamasti on erinevates toidublogides üheks valmistamise koostisosaks just või. Antud juhul asendasin rasvaine hoopis kõvaks klopitud munavalgega ning ei saaks tulemusega rohkem rahul olla. Lisada hulka pisut veel mett ja kaneeli...ja enamat ma ausaltöeldes isiklikult ei vajagi. Loomulikult võib igaüks segu sisse lisada kõike, alates kuivatatud marjadest, kookoshelveste, erinevate seemnete ja pähkliteni välja. 

VAJA LÄHEB:
Kaerahelbeid (soovitatavalt mitte kiirkaerahelbeid, kuid need sobivad ka! Ise kasutasin antud hetkel umbes 400g jagu)
2 munavalget
3-4 kuhjaga supilusikat mett (alati võib ka rohkem)
Kaneeli
Näpuotsaga soola 

Esmalt võid kõvaks vahustada või kloppida munavalged ning paberiga kaetud ahjuplaadile või vormi ühtlaselt laiali laotada kaerahelbed. Kui kasutad ka mingeid muid koostiasineid, lisa ka need kaerahelveste hulka või sega omavahel eelnevalt läbi. Samal ajal sulata potis mesi (minu mesi oli üsna kõva, mistõttu otsustasin seda potis vedeldada) ning lisa sekka ka munavalged ja õige pisut soola. Sega segu omavahel ühtlaseks ning vala seejärel kaerahelvestele. Peale raputa vastavalt oma maitsele ka kaneeli. 
Rösti/küpseta kaerahelbeid ahjus umbes 160 kraadi juures 30-40 minutit, helbeid aeg-ajalt segades, et kõik ühtlaselt mõnusalt krõmpsuks muutuks. Kui antud ajast ei piisa, kuna iga ahi käitub siiski omamoodi, siis küpsetada täpselt niikaua, kuni müsli kaunilt kuldpruuniks ja krõbedaks muutuks!

Kes soovib ise aga hoopis müslibatoone valmistada, mida mõnus kooli või tööle kaasa võtta, võib kaerahelbed ning munavalge-meemassi omavahel kausis kokku segada ning väiksemat sorti vormi põhja suruda. Küpsetada samal moel nagu eelpool kirjutatud (v.a segamine), hiljem lasta maha jahtuda ja endale sobivateks tükkideks lõigata. 

Serveerida piima või jogurti ning värskete marjade või banaaniviiludega. Nämm. :) 

You Might Also Like

2 comments

  1. Mmmmm näeb küll väga isuäratav välja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, maitses veel paremini! Maitsed olid värsked ning krõbises hamba all ikka eriti mõnusalt, raske oli vastu panna ning mitte purgi juurde krõbistama minna, et hommikuks ka ikka jääks...:D

      Delete

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe