Aeg muutub ja kerge on keerda tal üht ülevalt alla, teist ülesse alt.

09:16


Mäletan üsna hästi enda esimese postituse kirjutamist, järgides enese sisetunnet ja lootes, et viimaks sellega pealehakkamine, mis pool südamest enda valdusesse on haaranud, ongi tegelikult juba pool võitu. Ilmselt on seda rohkemgi, kuna toona ei oleks iial arvanud, et tegelikult asjasse palju rohkem aega hakkan panustama või tegelikult ka asju proovin, millest siis ilmselt vaid kergeid mõtteid mõlgutasin. Olen tänaseks päevaks väga palju uut ja põnevat õppinud ning täiesti imelisi asju saanud ka kogeda-maitsta. Ja mis seal salata, see maailm on minu jaoks siiani uskumatult oluline. Särav, emotsioonideküllane ning pikitud täis tohutul hulgal värve ja puhast ilu. 

Kuid mis mind kergele nostalgiarajale tallama kiskus oli tollal kirja pandud vahemerehõngulise tuunikalapiruka retsept, mille tänaseks päevaks õige lihtsalt viisil omamoodi täidetud muffiniks ümber olen kujundanud. Silmale ilusam vaadata ning kuna põhja tundub igale "muffinile" rohkem olevat, täidab rohkem ka kõhtu! Samuti ideaalne külalistele lauale panna, kuna mugav valmistada ja veelgi mugavam süüa.

Tegelikult retseptis endas suuri muutusi ei ole, kui välja arvata seda, et täidise puhul segan kõik koostisosad omavahel läbi, mitte ei lao enam kihiti. Samuti olen kohvikoore asendanud kergema muna-piima seguga. Kuid endiselt on "pirukas" imemaitsev!

VAJA LÄHEB:

200 g võid
300-400g jahu
2 sl külma vett
1 tl soola

Täidis:
2sl õli
2 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 purk tuunikala 
1-2 suuremat tomatit
100-150 g riivjuustu
1 muna ja umbes 150ml piima (seda teen ausaltöeldes alati tunde järgi!)
Soola, pipart, kuivatatud basiilikut

Alustuseks näpi omavahel segamini või ning jahu, lisa hulka vesi, sool ning sega, kuni tekib ühtlane mass. Kui on aega, pista tainas mõneks ajaks külmkappi, et hiljem oleks lihtsam tainast käsitleda ja sedasi muutub taina maitse ka vähemalt minu jaoks kuidagi intensiivsemaks. Seejärel suru tainas muffinivormi (ei ole vaja ei võitada ega midagi muud teha, tainas ei jää kinni). Kuid siinjuures tuleks kindlasti tähele panna, et tainas oleks vormis ühtlaselt jaotunud (ääred kenasti kaetud, võib isegi pisut üle ääre panna) ning et kiht ei oleks liiga õhuke. Lisaks võid kahvliga põhja pisut ka auke teha. Seejärel pane põhjad umbes 10 minutiks 225 kraadi juurde ahju küpsema. 

Seni, kuni põhi on ahjus, tuleks täidise jaoks ära hakkida sibul ja küüslauk ning neid õrna pruunistumiseni õlis kuumutada. Samuti nõruta tuunikala ja haki tomatid pisemateks kuubikuteks. Sega kõik komponendid omavahel läbi ning lao eelnevalt ahjus küpsenud korvikestesse. Seejärel sega kokku omavahel muna ja piim, maitsesta see soola ja pipraga ning tõsta lusikaga täidetud korvikestele peale. Enne riivjuustu lisamist puistan veel peale kuivatatud basiilikut ja ongi kõik! Küpseta korvikesi ahjus veel umbes 20-25 minutit (kuni korvikesed on pealt mõnusalt kuldseks muutunud ja näha on, et ääred samuti õrnalt pruunistunud).

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe