Värviline on see maailm.

11:14


Mõnikord on mõni asi ilusam kui teine. Ja kuidagi patt on mainimata jätta, kui rõõmsaks muudab meele see, kui valmistatud toidupoolis nõnda värvikirevalt laualt vastu vaatab. Isegi siis, kui see toit hiljem jooksurajal lisakilomeetreid tähendab. Aga teinekord võib mõne preemia eest pisut vaeva ka näha, eksole?

Ja kui preemiaks on nõnda šokolaadised ja imeilusa värviga muffinid, siis ei ole ilmselt väikese lisatöö tegemine eriti raske. Pealegi püsivad antud muffinid kenasti hoiustades pehmed ja mahlased ka päris mitme päeva möödudes, kui neid selleks ajaks veel loomulikult alles peaks olema...inspiratsiooni ahjuukse paotamiseks sain selle küpsetamisjumalanna blogist. Glasuuri valmistamise esmased juhiseid leidsin aga siit

VAJA LÄHEB:

Muffinid:
42g kakaod (soovituslik oleks kasutada naturaalset magustamata kakaopulbrit, kuid ilmselt saab ka Nesquik'i tüüpi pulbriga hakkama. Siis võib kindlasti suhkrukogust vähendada)
95 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2 suurema suurusega muna
150 g suhkurt (võimalusel pool tumedat ja pool heledat suhkurt)
80 ml õli (rapsiõli, päevalille, oliiviõli jms, sobib ka sulatatud kookosrasvaõli)
120 ml keefiri (mina kasutasin keefiri, kuigi originaalretsept soovitab tungivalt just petti kasutada, leian, et maitse ega tekstuur seetõttu küll ei kannatanud)
2tl vanilliekstrakti või 1tl vanillisuhkurt

Glasuur:
~200-300g toasooja toorjuustu
1dl tuhksuhkurt
Tsipa sidrunimahla
Soovi korral toiduvärvi (mina kasutasin punast pulbervärvi)

Antud glasuurikogus kattis kenasti ära 9 muffinit. Suurema arvu korral võib komponentide koguseid suurendada. 

Esmalt pane ahi 180 kraadi juurde soojenema. 

Muffinite tegemiseks sega suuremasse kaussi kokku kakaopulber, jahu, küpsetuspulber ja sool. Teise, pisut väiksemasse kaussi löö lahti munad, lisa hulka suhkur, õli ja vanilli ning sega, kuni mass on ühtlaselt segunenud. Vala pool väikese kausi "märgadest" komponentidest kuivainete hulka ja sega õrnalt, kuni tekkinud mass on täielikult ühtlane. Seejärel lisa hulka pool keefirist/petist. Sega väga ettevaatlikult omavahel kergelt läbi. Siis korda sama tegevust ülejäänud ainetega. Püüa kindlasti tainast mitte üle segada, just nii palju, et see oleks nii "täpselt" omavahel segunenud. 

Vala tainas lusika abil muffinivormidesse nii, et pool neist oleks täis. Küpseta eelpool mainitud 180 kraadi juures nii 20 minutit. Testimiseks võid kasutada hambaorki või kahvlit. Kui sisse torgates midagi külge ei jää, on muffinid kenasti küpsed. Enne kaunistamist lase neil täielikult maha jahtuda. 

Glasuuri valmistamiseks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur ja lisa hulka törts sidrunimahla. Mina kasutasin roosaka värvuse saamiseks veel ka toiduvärvi. Viimast lisasin ja segasin sisse täpselt nii palju, kuni saavutasin soovitud värvigamma. Seejärel lisa glasuur kas pritsikotti või tee viimane mõnest tugevamast plastikkotist ise - lõika ühte nurka kääridega soovitud suurusega auk sisse ja asu kaunistama! 


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe