Ja kaugele eemale siit lendame kui valgusliblikad.

11:22


Üsna tihti tuleb mul ette perioode, mil pärast "liharikkamaid" söögikordi lauale eriti hea meelega just värskeid ning võib-olla ka ehk taimetoiduliste meelispalade hulka kuuluvaid toite serveerin. Erinevaid "taimseid" kotlette olen teinud erinevaid ning siiani pole ükski taldrikult kadumata jäänud Eriti hea on muidugi see, et pätsikestesse saab pista just seda, mis hetkel külmikus leida on. Erinevatest konservubadest või -hernestest värskete juurikateni välja. Sel korral sai külmkapist välja otsitud konserveeritud oad ja kikerherned. Mõnusalt kerge kombinatsioon, mis on ühtaegu nii kehale kerge kui toitev. Ja muidugi ülilihtne valmistada, mis igati pisut väsinud argiõhtutel kasuks tuleb! Võib serveerida näiteks nii salati, kartulipudru või riisi kõrvale. 

VAJA LÄHEB:
1 sibul
1 purk konserveeritud valgeid ube
1 purk konserveeritud kikerherneid
1 muna
5spl riivsaia (võib ka jahuga asendada, kuid siis jälgida, kuidas jahu massi paksendab ja vastavalt kogust korrigeerida)
5spl kodujuustu
Soola, pipart
Õli praadimiseks

Esmalt puhasta ja haki peeneks sibul. Seejärel nõruta ja loputa külma vee all oad ja kikerherned. Sega kokku sibul, oad, kikerherned, muna, kodujuust ning riivsai. Lisa julgelt soola ning pipart. Kui leidub aega, võid massi mõneks ajaks külmkappi seisma panna. Kuumuta pannil paar supilusikat õli, vormi käte vahel massist kenad kotletid ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. 



You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe