Ta laulis, et kaunimat olla ei saa.

01:44


Vahel näib ilmvõimatuna see, kui ruttu tegelikult aeg meist mööda libiseb. Keerleb ja pöörleb ning suurte ootuste ja meeleolude tuultes keerab ootamatult ette uue lehe, millele loetud päevade ajal taas üks pikem lookene kirja panna, täis loetlematult palju erinevaid kogemusi ja hetki. Kuid siin ta taas on. Uus aasta on täiesti ootamatult ustest läbi astunud ning oma kodinatega nina ette maha prantsatanud. Ilmselt on viimaks aeg ka pühadeudust läbi murda ning tasapisi uue aastanumbriga seotud tegudele asuda. Eks soove ning plaane on palju, mõned neist seotud ka selle armsaks saanud kohakesega minu elus, kuid eks elu näitab, kas ja kuidas asjad oma rada hakkavad käima. 

Ma ei tea, kuidas on teiega, kuid uue aastanumbri saabudes tundsin ma lausa süvitsi, kuidas on aeg rasked jõuluroad seljataha jätta ning keha ja vaimu millegi kergemaga värskendada. Midagi rohelisemat, värvilisemat, kergete ning värskete aroomidega täidetut. Ja nõnda koperdasingi ühel päeval retseptikogudes ringi tuuseldades antud lillkapsa-õuna püreesupi otsa. Teadagi olen ma üks kõige suuremaid püreesupi sõpru üldse, mistõttu kooslus kergest lillkapsast ning magus-hapust õunast ühes pajas podisemas meelele eriti suurt headmeelt valmistas.
Supp on lihtne ja ülikiire valmistada, nagu ikka! Originaalretsept on mõeldud 8 sööjale, ise kahandasin koguseid nii neljale. 

VAJA LÄHEB:

25g võid
1-2 sibulat
1 keskmine lillkapsapea (või nii 400-500 g külmutatud lillkapsa õisikuid)
4 keskmist õuna (kooritud ja tükeldatud), lisaks pool õuna serveerimiseks
400ml piima
200ml vett
2 puljongikuubikut
Soola, pipart
Oliiviõli, tüümiani serveerimiseks

Kuumuta õli paksupõhjalises potis ning lisa esmalt peenelt hakitud sibulad. Prae, kuni sibulad omandavad kergelt kuldse ilme ja pehmenevad. Seejärel lisa hulka tükeldatud lillkapsas ja õunad, kuumuta veel kuskil 5-6 minutit. Lisa hulka piim, vesi ja puljongikuubikud, lase keema minna ning seejärel langeta temperatuuri, et supp õrnalt podiseda saaks. Kui lillkapsas ja õunad on muutunud pehmeks, püreesta supp saumiksri abil ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral võid lisada ka näpuotsatäie suhkurt. 
Serveerimisel lõika valmis peened õunatikud, aseta need supile. Raputa peale kuivatatud tüümiani ning nirista pisut oliiviõli. 

Ja ongi aeg nautida. Eriti meeldis mulle tüümiani ning värske õuna kooslus, mis nii mõnusa kick'i supile suhu pistes juurde andis! 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe