Vihma sajab ja tulevad meelde need hetked - vihmased reeded

04:51


Viimaks sai pärast ulmelist pidusöömist, mis sel aastal kestis lausa mitmeid päevi ning millele järgnes lühiajaline tõrge isegi pliidi poole pilgu suunamisest, rääkimata söögitegemise ideele endalegi mõtlemisest. Aga kaua üks inimhing ikka jaksab vaikselt koriseva kõhuga ringi liikuda, eks. Ja kuna suurt praadi pärast taolist söömapidu siiski veel tahtma pole hakanud, otsustasin pöörata püreesupi usku. Ja tundub, et püha rituaali hakkan vähemalt mõnda aega läbi viima üsna tihti! Sest nii maitsev on. 

Pean tunnistama, et suur seenesõber ei ole ma kunagi olnud. Peale tõelise klassika, imemaitsva kukeseenesousti, mis keedukartulitega koos niivõrd hästi maitseb, ja šampinjonide väga muud sööma ei kipu.  Purki pistetud seentest on minu käed siiani väga kaugele hoidnud ning küllap teevad seda ka edaspidi, kui just mingi eriline ime aset ei leia! Ja ega nüüdki asi eelpool toodud seenesortidest kaugemalt pole, kuid isu nende söömise vastu kasvab vist tõesti iga päevaga. Allpool toodud seenepüreesupp on üks minu viimaste päevade katsetustest. Nagu ikka, imelihtne, kuid imemaitsev! Retsept pärit Toidutarest.

VAJA LÄHEB:
300-400g šampinjone 
1 sibul
2-3 küünt küüslauku
1spl võid
1 liiter vett
6 (röst)saiaviilu
1 seenepuljongikuubik
2dl kohvikoort 
Soola, pipart

Esmalt tükelda seened, puhasta ning haki peeneks sibul ja küüslauguküüned. Aja paksupõhjalises potis või kuumaks. Lisa seened, sibulakuubikud ja küüslauk ning kuumuta tasasel tulel, kuni suurem osa seentest eralduvast vedelikust on eraldunud ning aurustunud. Umbes 10 minutit. Lisa juurde kuum vesi, saiaviilud, puljongikuubik (murenda sõrmede vahel) ja maitseained. Siinkohal tõmbas minul hetkeks kulm kortsu, kuna saiaviilud kogu seenemassi ja muuga nägi tõsiselt kahtlane välja, kuid karta pole põhjust. Sai paksendab suppi ning kuigi see ei ole just kõige isuäratavam vaatepilt, mis valmistamisprotsessi käigus ette tuleb, jääb tulemus siiski siidiselt pehme. Saadud "suppi" hauta peaaegu keemiseni ligikaudu 10 minutit, eemalda tulelt ning püreesta nuimiksriga ühtlaseks seguks. Seejärel vala juurde kohvikoor ning kuumuta uuesti keemiseni. Maitse ning vajadusel lisa soola/pipart. Serveerimisel raputasin juurde pisut veel kuivatatud peterselli ning maitses imehea! 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe