Nüüd ma seisan lume süles, ikka aina vaatan üles. Naeratan, kui tunnen veidi külma enda sees.

11:26

To find the universal elements enough; to find the air and the water exhilarating; to be refreshed by a morning walk or and evening saunter...to be thrilled by the stars at night; to be elated over a bird's nest or a wildflower in spring - these are some of the rewards of the simple life. 
- John Burroughs

Lihtsuses peitub jätkuvalt meie maise elu võlu, igas mõttes.
Mõnusalt magusa varjundiga imemaitsvad porgandikotletid, mille kuldkollane värvus taldriku omamoodi elama paneb ja mille maitse suu märkamatult naeratuseks venitab. Ja kui lisada värvigammasse kerge tervislikkuse alatoon, siis segunevad kõik värvid tasapisi ühtlaseks massiks, mis hiljem meile tasakesti sosistades aitäh ütleb. 

Retsept on pärit siit blogist. 

VAJA LÄHEB:
500g porgandeid
1 sibul (mina kasutasin punast)
300-400g hakkliha (soovitatavalt kanahakkliha, kuid kui kasutate muud, siis tuleks tainasse kindlasti lisada ka 1 muna, et kõik komponendid kenasti ühtse massina kokku hoiaksid)
2 spl täisterajahu (mina kasutasin 1spl tavalist nisujahu ja 1spl rukkijahu)
Vürtsisõbrad võivad sisse visata ka tšillihelbeid, kuid ka ilma jäävad täiesti suurepärased
Soola, pipart

Antud kotlettide valmistamine on lausa naeruväärselt lihtne ning ei võta üleüldse kaua aega. Ideaalne kiiremateks aegadeks, mil köögis möllamiseks jaksu just väga palju ei jätku, ajast endast rääkimata. Esmalt koori ning riivi peene riiviga porgandid. Sega need kokku hakkliha ja jahuga. Kui kasutasid mõnda teist tüüpi hakkliha, mitte kanast valmistatud, siis lisa hulka ka 1 muna. Maitsesta soola ja pipraga. Vooli tainas käte vahel sobivateks pallikesteks ning prae kotletid madalal kuumusel kuldpruuniks, neid õige pisut ka kaane all hautades, et porgand kenasti läbi küpseks. 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe