Jäälilled mu akna peal.

11:14

 Sageli on hetkedel, kus omavahel mänglevad maitsed harmooniliselt kokku sulavad, sõnad tihtipeale üleliigsed ja kõlavad kohatult, mistõttu ma tänase itaaliapärase täidetud kana kohta pikka juttu kirja ei pane. Kuid ometi peab ära mainima pisikese tõsiasja, et ma pole väga pikka aega söönud midagi niivõrd kerget ja mahlast üheaegselt. Ja lisaks kõigele sedavõrd kiiresti ja lihtsalt valmistatavat! 

Kana sobib ideaalselt serveerimiseks kerge salatiga. Originaalretsept on pärit tõelisest toidutaevast

VAJA LÄHEB:
Neli keskmise suurusega kanafilee tükki
200g sulatatud juustu (ideaalselt sobiks ka toorjuust või mozarella - järgmistel kordadel proovin kindlasti ka nendega)
2 küüslauguküünt
Ümbes supilusika jagu erinevaid kuivatatud ürte (mina kasutasin vahemere ürdisegu, kuhu on kokku segatud nii tüümiani, basiilikut, punet...)
2 keskmist tomatit
Oliiviõli
Soola, pipart

Kuna mulle oliivid ega päikesekuivatatud tomatid, mida originaalretseptis samuti ära mainitakse, väga ei sümpatiseeri, siis ma neid täidisesse ei lisanud. Kellele aga eelpool toodud koostisosad meeldivad ja soovivad saada tõelist elamust, võib kumbagi neist kahe supilusika jagu peenelt tükeldatuna täidisesse lisada. 

Esimese asjana võid panna ahju 220 kraadi juurde soojenema, kuna ettevalmistused enne liha küpsetamist võtavad tõepoolest imevähe aega. Seejärel võid järgmise asjana puhastada ning imepeenelt hakkida või küüslaugupressiga purustada küüslaugu ning selle sulatatud juustu ning ürtidega kokku segada. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Enne täidise lisamist filee sisse, tuleks kanafileetükkide sisse ettevaatlikult noaga lõigata taskud, kuhu täidis väikese lusikaga tasa  ja targu lisada. Seejärel aseta täidetud kanafilee kas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning maitsesta kana pealt soola ning pipraga. Aseta peale üsna peened tomativiilud ning raputa peale veel õige pisut ürdisegu. Viimasena võid kanale niristada pisut oliivõli. 
Küpseta kanafileed vastavalt suurusele 20-30 minutit, kuni kana on õrnalt kuldpruun ning tomatid pealt kergelt küpsenud. Ja kui need lõhnad, mis ahjust tulema hakkavad, suud vett jooksma ei pane, siis...

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe