Kust leida seda, mis hoiaks tuld veel kaua-kaua, kui hommik juba tulnd?

03:25

Allpool toodud supp on midagi absoluutselt teravate toitude sõpradele, sest supp on võimalik täpselt vastavalt enda vürtsikuse tundlikkusele tuliste maitsetega maitsestada. Kuna mina olen viimasel ajal muutunud eriti suureks tšillisõbraks, tuli süües nii mõnelgi korral sügavamalt sisse hingata, et meeltel lõõmavaid leeke pisut kustutada. Mõnus! Aga ära tuleb mainida, et selle supi puhul on tõepoolest tegemist kõige parema toiduga, mis külma keha kiiresti ellu äratab, mistõttu hakkab see kindlasti minu menüüs eeloleval talvel tihedalt korduma. Retsept taas pärit sellelt leheküljelt

VAJA LÄHEB:
1 kg kooritud ja hakitud tomateid (mina ostsin ajakulu vähendamiseks poest 800g kooritud tomatite konservi ja paar tomatit koorisin ja hakkisin ise lihtsalt hiljem juurde)
250g segahakkliha (vabalt võib teha ka näiteks kanahakklihaga!)
1 suure pöidla suurune jupp peenelt hakitud värsket ingverit
1-2 peenelt hakitud punase tšillipipra kauna (teravate toitude armastajad peaksid kindlasti 2 kauna kasutama!)
1 suurem tükeldatud sibul
2 keskmist riivitud porgandit (mina hakkisin peeneteks kuubikuteks)
2-3 peenelt hakitud küüslauguküünt
0,5L köögiviljapuljongit
Õli ja soola

Kõigepealt soovitan ära puhastada ja tükeldada köögiviljad, et edasist tööd lihtsamaks muuta. Kui see valmis, kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa esimesena potti sibulad ja porgandid, mõne hetke pärast kalla juurde ka küüslauk ja ingver. Kuumuta neid mõni minut, pärast mida lisa hulka ka hakkliha ja tšilli. Pruunista hakkliha, kuni see omandab kuldse värvuse, misjärel lisa juurde tükeldatud ja kooritud tomatid ja puljong. Lase supil vaiksel tulel umbes tund aega rahulikult keeda

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe