Valged ööd on ammu läind.

09:13


Millegipärast oli soov süüa mõnusalt koorest seenepastat end mu hinge istutanud juba üpris ammu, tuletades end aeg-ajal maitseid täis lainetega meeltel ning piltidena silme ees meelde, kuid pastateoni asi päriselt ei jõudnudki. Eelkõige vist soovi tõttu seda esmalt päris enda tehtud pastast valmistada. Kuna viimane on aga juba viimased paar kuud ülimalt kiirete aegade tõttu tasaselt kunagi suure motivatsioonipuhangu käigus loodud ning tänaseks päevaks üsna pikaks kasvanud to-do-listis sitsinud, ei ole jõudnud ma kummagini, mistõttu on pasta otsast lõpuni isetegemine kahjuks ka praegu veel ootejärjekorras. Kuid loodetavasti tänu kauaoodatud vaheaja saabumisele mitte enam kauaks!

Täna lõi mind suur seenepasta isu aga lõplikult jalust, mil külmkappi piiludes eile ilma igasuguse suurema eesmärgita ostukorvi lisatud šampinjone silmasin ning vanad soovid helikiirusel pinnale ulpima ilmusid. Seetõttu otsustasingi kiiresti ning kodustest vahenditest ühe mõnusa kreemise seenepasta kokku klopsida. Eksperimendi käigus hakkisin sisse ka ühe tšillikauna, mis üle ootuste hästi maitsetega suurepäraselt kombineerus ja kõik tasakaalu lükkas. Ei jäänud sugugi domineerima, vaid andis enda olemasolust õrnalt koorese varjundi näol tunda. Seega on antud vürtsikas seenepasta midagi imekiiret ja -lihtsat, mida külmal ja lumisel argiõhtul nautida! 

VAJA LÄHEB:
300-400g pastat (siinkohal sobib ükskõik, milline pasta: pennedest spagettideni!)
Tükike võid
100-150g šampinjone (Mina kasutasin värskeid - neid sinises karbis, teate ju küll. Konservšampinjonid peaksid samuti sobima! Ning kellel aga mingil imekombel veel sügavkülmas kukeseeni peaks leiduma, sobiksid ka need imehästi kasutusse!)
2-3 küüslauguküünt (üsna keskmise suurusega, kellel aga väga suured küüslauguküüned võiksid vastavalt oma maitsele koguseid vähendada. Mina olen aga eriti suur küüslaugusõber, mistõttu lisan alati võib-olla veidi rohkem kui vaja oleks...hehe)
2 keskmise suurusega tomatit
1 keskmise suurusega punane tšillikaun
250ml kohvikoort
Tunde järgi pastakeeduvett
Soola, pipart
Kuivatatud peterselli

Esmalt võidki pasta juba soolaga maitsestatud ning tilga õliga keevasse vette lisada, kuna samal ajal valmib ka kaste. Seejärel puhasta ning haki peeneks küüslauk, lõika viiludeks või kuubikuteks pestud šampinjonid ning viska pannile, kuhu oled varasemalt sulama pannud tükikese võid. Pruunista mõned minutid ning lisa juurde ka kuubikuteks lõigatud tomat ja peeneks hakitud tšillikaun. Maitsesta soola, pipraga. Seejärel lisasin juurde kohvikoore, langetasin enneaegselt temperatuuri ning lasin kastmel õrnalt korraks keema minna. Seejärel valasin kastmele pisut potist juurde pastakeeduvett ning kurnasin ära pasta, mille seejärel kastmega kokku segasin. Lase hetkeks maitsetel omavahel seguneda. Puistasin peale ka pisut kuivatatud peterselli, mis kogu komplektile mõnusa maitsenüansi juurde andis. Imelihtne, kuid sealjuures tõsiselt maitsev!

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe