Maailm samme täis

09:26

"If you really want to make a friend, go to someone's house and eat with him...the people who give you their food give you their heart." Cesar Chavez

Mõnikord on mõni päev ilusam kui teine. Ja seda tõepoolest kõige lihtsamate asjade tõttu. Iseenesest otsast lõpuni rõõmu, naeru ning imeilusaid momente, mida hiljemgi mõnusa muigega suul mäletada, täis pikitud. Ja kui neid hetki teiste inimestega, kellele kõik läbielatud ning -kogetud sama palju positiivseid elamusi pakub, jagada, muutub kogu kaunite asjade kooskõla veelgi suurepärasemaks, vahel isegi eneselegi uskumatuks. Ja täpselt samamoodi on minu arvates ka toiduga, kus sageli laua äärde kogunedes ütlus "jagatud rõõm on suurim rõõm" õrna loorina õhku rippuma jääb. 

Ehk teisisõnu võib väita, et tudengielu nautimine käib täiel rinnal. Koos kõigi selle imeliste hüvedega, nagu suurepärased inimesed minu ümber, kellele vahel tihedast päevakavast aega varastades miskit maitsvat lauale asetada. Ja täpselt niimoodi valmiski meie pisikese tudengipere taldrikutele omapärase maitsega tšilline pasta krevettidega, mis ühel hallil ning vihmasel sügispäeval oma värvide ja imeliste aroomidega, mis kaane alt valla pääsesid, lausa päikseliselt mõjus. Originaalretsept pärineb sellest imelisest blogist. Söönuks peaks sellest saama kaks inimest, kuid reaalselt toidab ära ka vähemalt neli. :)

VAJA LÄHEB: 
250g pastat, soovitatavalt spagette või linguine't ehk lintspagette (antud juhul kasutasin kõige tavalisemaid täisteraspagette). 
1-2 küüslauguküünt
1 punane tšillikaun
0.5dl valget veini*
200g (pool purki) purustatud tomateid
1dl kohvikoort
Soola, pipart
200g krevette

*Meil kodus olev vein oli üsna hapu, mis tomati naturaalse hapukusega koos maitse üsna tugevaks muutis, seega kasutan järgmine kord kindlasti võimaluse korral (pool)magusat veini. Samuti võivad pisut vürtsikamate toitude austajad vabalt sisse visata ühe tšillikauna asemel kaks, mina isiklikult oleks seda hea meelega teinud. Oleks imemaitsva roa enda eelistustele mõeldes veelgi maitsvamaks muutnud. 

Esmalt tuleks siis pannil kuumutada peeneks hakitud küüslauk ja tšilli. Samal ajal võib ka pastavee tulele panna, et kaste ja spagetid enam-vähem ühel ajal valmis saaksid. Seejärel lisage pannile vein, laske see õrnalt hetkeks keema. Vala juurde kohvikoor ning sega hulka purustatud tomatid. Maitsesta saadud segu tunde järgi soola ja pipraga. Seejärel lisa kastmesse ka krevetid, kuumuta seda mõni minut ja tõsta pann tulelt. Kurna spagetid ning sega kastmega, lase veel mõni minut tulel tõmmata. 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe