Kõik lõhnad ja helid on hajund, ainult valgus, valgus on jäänd.

11:43

Vahepeal ei saa ise lausa arugi, kuidas aeg käest libiseb ning hingele kõige armsamad asjad ilma mingisuguse endapoolse pingutuseta tahaplaanile jäävad. Kuidas sügise saabudes erinevad kohustused energiast omamoodi tühjaks imevad ja päeva lõpus koju jõudes kööki loivates vaaritamiseks mingit motivatsiooni ega tahtmist ei suuda leida. Ja sedasi ongi minu toidulaud muutunud tudengielule omaselt sõnulkirjeldamatult lihtsaks ja ühehülbaliseks, mille kajastamine liialt naeruväärne näib olevat. 
Kuid eelpool kirja pandud juttu silmas pidades valmistavadki need nüüdseks liigagi harvaks jäänud hetked, mil saan end mõnusasti köögis sisse seada, muretsemata aja- või mõne muu puuduse pärast, seda enam rõõmu. Niimoodi valmiski nüüdseks juba mõnda aega tagasi üks vahva ja pikantne sinihallitusjuustu-kanapasta, mille suurepärane maitse meeltelt mängeldes sugugi valmistamisprotsessi lihtsust ei reeda. Peaksin vist ka mainima, et antud pasta kuulub vaieldamatult minu lemmikute hulka. 

Retsept on minu enda poolt paarist erinevast retseptist kunagi ammu-ammu kokku pandud. Sellest tulenevalt on koostisosade kogused samuti aja jooksul pidevalt muutunud ning varieeruvad valmistamisel peaaegu et alati, mistõttu võib siinkohal igaüks retseptis vastavalt oma vajadustele korrektuure teha. Antud kogustest peaks vabalt piisama päris mitmepealisele seltskonnale. :)

VAJA LÄHEB:

300-400g pastat (antud juhul kasutasin täistera fusillisid, enamus kordadel olen kasutanud täiesti tavalisi pennesid)
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
kana- (või broileri)fileed (300g peaks piisama)
250ml kanapuljongit
250ml kohvikoort
100-150g sinihallitusjuustu
soola, pipart 

Esmalt puhasta ja haki peeneks sibul ja küüslauguküüned ning pruunista neid õrnalt pannil. Seejärel lisa juurde vastavalt maitsele kuubikuteks lõigatud kanafilee, maitsesta soola ja pipraga. Soolaga tuleks olla ettevaatlik, kuna sinihallitusjuust on üsna soolakas, mistõttu on oht toit ülesoolata. Keeda valmis puljong (seda võib vabalt ka varem teha) ning vala see koos kohvikoorega pannile. Lase segul umbes 10 minutit õrnal tulel seista, seda pidevalt segades. Vahepeal pane keema ka pasta. Taaskord soovitan pastat keeta umbes minutijagu vähem kui pakil oleval juhendil kirjas, kuna pasta seisab. Seejärel on aeg minu arvates antud retsept kõige vahvamaks osaks, mis terve köögi ühtäkki lahvatades mõnusate aroomidega täidab: murenda näppude vahel kastme sisse sinihallitusjuust ning sega, kuni see on segu sisse ära sulanud. Sega kastme hulka ka pasta ning lase kogu massil veel mõned hetked seista. Ja ongi kõik! Imelihtne, kuid tõsiselt maitsev.

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe