Teeklaasis torm ja möllab magnetvihm

08:51


Viimasel ajal, mil oma päris koju olen varasemast hakanud pisut vähem sattuma, olen tähele hakanud panema, kuidas kodus on kõik asjad tegelikult ikka hoopis teisiti, kohati isegi paremini kui kuskil mujal iial olla võiks. Kuidas näiteks õhtul pead padjale pannes uni teistmoodi terve keha vaikselt enda haardesse võtab. Või kuidas hommikukohvi kirjeldamatul kombel meeltel täiesti omanäolist, samas kodust maitset omades tantsiskledes väikeste sammude haaval üles äratab. Ja see nimekiri võiks veel pikalt jätkuda. Samamoodi ei saa sõnadesse panna ka seda, kuivõrd positiivsena pärast rasket ning tihedat nädalat mõjub see, kui terve oma perega ühiselt laua taha istud ja lihtsalt head toitu nautides tervest ilmast saab rääkida. Üks kõige toredamaid viise, kuidas enda patareisid hilisemaks uuesti täis laadida. 

Täna valmiski meie lauale see imeline tuunikalapasta, mille puhul on tegemist Jamie Oliver'i naise Jools'i lemmiku pärastlõunapastaga. Pean tunnistama, et esialgu, mil koostisosade nimekirja silmitsesin, tundsin tulemi ees isegi pisikest hirmu, kuna sõna "kaneel" näis seal minu jaoks liialt võõras olevat. Kuid taaskord oli hirm asjatu, sest pasta tuli lõppkokkuvõttes välja lihtsalt imeline! Tšilli õrn teravus, tuunikala omanäoliselt mahe maitse ning kaneeli õrn maik moodustavad kooskõla, mis roa automaatselt uute lemmikute nimekirja lisavad.

Originaalretsept on pärit Oprah kodulehelt.  

VAJA LÄHEB:
1 punane sibul
1-2 punast tšillikauna
1tl jahvatatud kaneeli
Pihutäis basiilikut, lehed ja varred eraldi hakituna
800g purustatud tomateid, 2 poes leiduvast purgist (enamasti 400g) piisab täiesti
2 karpi tuunikala, mina ostsin 185g karbid. Tuunikala peaks olema võimalikult kvaliteetne, kuna siinkohal mängib see maitse seisukohalt ääretult suurt rolli!
1 sidruni koor ja mahl
1dl riivitud parmesani + pisut lisa serveerimiseks
Soola, pipart
Oliivõli
400-500g pastat (penned, spagetid vms. vastavalt oma maitsele!)

Esmalt kuumuta kas paksupõhjalises potis või suuremat sorti pannil õli ning prae peeneks hakitud sibul, tšilli (seemned eraldatud) ning basiilikuvarred kaneeliga õrnal kuumusel umbkaudu 5 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas, ära lase sellel pruunistuda. Seejärel tõsta kuumust ning lisa juurde purustatud tomatid ja tuunikala, mille võid varem karbis õrnalt kahvliga läbi segades peenemaks murendada. Maitsesta soola ja pipraga. Lase saadud segul ligikaudu 20 minutit tulel podiseda. Vahepeal maitse ning vajadusel lisa maitseaineid. Samal ajal võid keema panna pasta ning keeda see al dente, osa keeduveest võid tassiga vahepeal igaks juhuks hilisemaks tarbeks eraldada. 
Kui pasta valmis ning veest kurnatud, lisa hulka kaste, supilusikas-kaks oliiviõli, riivi sidrunikoort ning pigista sisse ka selle mahla, lisa juurde parmesan ning sega omavahel läbi. Vajadusel võib nüüd pasta vedeldamiseks lisada pisut varem eraldatud keeduvett. Serveeri kohe.
Ja voila, nii lihtne see ongi!

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe