Tänagi on õhtu õhtut täis.

11:54

Hiljuti sattusin vahutama ühest vahvast jogurtikoogist, mis on ühteaegu paljude teiste kookidega võrreldes nii tervislikuma poolsem kui ka ääretult maitsev. Kuna retsepti järgides on kooki nõnda lihtne kokku segada ja ei võta palju aega ega köögis mässamist, otsustasin kirjutist aluseks võttes ka ühed mõnusad kakaosed punasõstramuffinid valmis küpsetada. Paar päeva hiljem sai veek sellele lisaks külla minekuks külakostiks samal retseptil põhinev šokolaadiga täiendatud kirsikook kaasa küpsetatud. Igati hooaegadele ning soovidele kohalndatav retsept, mis jääb kergesti meelde ning on kiire valmistada - see mulle meeldib! 

Muffinid ise tulid sama mahlased ning pehmed kui eelnevalt valminud kook. Ja laualt kadusid nad peaaegu ka et sama ruttu! Selleks, et marjade hapukust pisut tasakaalustada, pistsin enne muffinite küpsetamist igasse muffinisse tüki tumedat šokolaadi, mis mõnusalt taina keskele kuumas ahjus olles ära sulas ning hiljem kena maitsenüansi juurde andis. Vähendasin muffinite tegemisel 2 kuhjaga spl jagu jahukogust ning lisasin selle asemel sama palju kakaod. 

VAJA LÄHEB:
150g jahu
1tl küpsetuspulbrit
55g toasooja võid
100 g suhkurt (kes soovib magusamaid muffineid, lisagu rohkem)
2 muna
250g maitsestamata jogurtit
Maitse järgi punasõstraid või muid marju (ise kasutasin nii 200g ringis)
12 tk (või kui palju muffineid teed) tumedat šokolaadi

Pane esmalt ahi 180 kraadi juurde soojenema. Sõelu jahu koos küpsetuspulbriga kaussi. Eraldi kausis vahusta keskmisel kiirusel omavahel toasoe või, munad ja suhkur heledaks vahuks. Lisa hulka ka jogurt ja vahusta veel mõned minutid. Alanda miksri kiirus madalamaini ning lisa ettevaatlikult segades hulka ka küpsetuspulbriga sõelutud jahu. Lisa hulka ka punasõstrad. Sega tainas õrnalt läbi, püüdes seda võimalikult vähe "kloppida", et viimane jääks kenasti õhuline. Soovi korral kasuta miksri asemel lusikat. Vala tainas lusika abil muffinivormidesse, suska sisse ka šokolaaditükid ja aseta ahju. Küpseta nii 20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja küpsed. Võid vahepeal puutiku või kahvliga küpsusastet proovida. 

Lase valmides pisut jahtuda ning naudi klaasi külma piima või tassi kuuma kohviga!

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe