Suur, puhas, ei millestki loodud rõõm.

23:54

Varasemalt ei ole ma olnud kõige suurem jätsisõber. Millegipärast olen ka kõige palavama suveilma korral pigem valinud midagi muud jahutavat. Kuid eks vahel toimuvad inimestega mingisugused muudatused ning nüüd ongi asi nii, et olen naljakal kombel sellel suvel söönud ilmselt vist rekordarv jäätiseid. Oskan vaid eeldada, et selles on süüdi need imeliste maitsetega ning pisut ebamaised jäätised, mida reiside ajal õnn on olnud proovida. Ja no muidugi olen viimaks ka avastanud selle suurepärase soe hapukas kook-külm kreemijas jäätis kombinatsiooni, mis tihedal tarbimisel kaalunumbrile lausa saatuslikuks võib saada, hehe! 

Aga et asi nii hulluks ei läheks, on õnneks olemas ka vahvaid ning pisut figuurisõbralikemaid alternatiive, mille seast palaval päeval ning suure isu korral valida. Varasemalt olen tihti pöördunud banaanijäätise poole, kuid nüüd on magustoidumenüüsse oma jala ukse vahele pistnud ka inglisekeelsena frozen yoghurt ehk maakeeli külmutatud jogurt. Antud versioon on lihtne ja vajab kõigest kahte-kolme koostisainet! Valmistamisel kasutan enamasti Farmi Türgi jogurtit (maitsestamata, 2,5%), millele lisan maitset ning magusust erinevate marjade või puuviljadega (banaanidest, maasikatest, vaarikate ning sõstardeni välja). Sel korral siis maitsvate  ja mahlaste virsikutega! Kes soovib pisut kreemjamat tulemust, võiks kasutada näiteks Saare 5% maitsestamata jogurtit, mis on oma konsistentsilt paksem ja maitselt tummisem. Või kasutada mikserdamisel natuke õrnalt külmunud banaanitükke, mis muudab jogurtimassi ilmselt samuti kreemjamaks. Järgmisel korral proovin järele ja annan teada! ;)

VAJA LÄHEB:
~200g maitsestamata jogurtit
1 tl suhkurt (kes armastab magusamat, võib rohkem lisada)
1-2 virsikut (või nektariini, kes tahab rohkem puuviljasemat koostist, võib ühe asemel kaks lisada, ise teen järgmisel korral sama!)

Lisa ühtekokku jogurt, suhkur ja tükkideks lõigatud virsik/nektariin.  Purusta/sega saumiksri abil ühtlaseks massiks. Vala jogurtimass suletavasse karpi ning pane esialgu nii pooleks tunniks-tunnikeseks sügavkülma. Vahepeal võid karbi välja võtta ja kontrollida/segada, et jogurt päris äri ei kristalliseeruks. Pildil võib näha kergelt poolkülmunud jogurtit, mis jääb pisut vedelam (ma ei jaksanud kauem ausaltöeldes oodata, hehhe!), kuid kus on mõned külmunud tükid sees. Kui soovid rohkem külmunud varianti, võta eelpool toodud aja järel jogurt välja, sega õrnalt ning ühtlaselt läbi ja pane veel natukeseks külma tagasi. 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe