Tuhat tähte alla langevad.

09:50


Kuigi suvekuud veerevad lausa helikiirusel tasapisi lõpu poole, võib siiski julgelt arvata, et grillihooajale pole siiski keegi veel viimast punkti pannud. Ja ehkki tuul on äkitselt muutunud tükkmaad külmemaks ning varahommikul tuleb uksest välja astudes kohe kindlasti kerge kampsun peale visata, paitab päike pilve tagant välja tulles siiski  veelvõrdlemisi soojalt. Nõnda võibki veel grilli mõne tähtsama sündmuse puhuks ehk sooja panna. Ja kui ilm grillimiseks liiga külmavõitu juhtub olevat või taevast vihma alla peaks kallama, võib vähemalt antud mõnusat sidrunimekiga kana ka pannil valmis küpsetada. Just nagu mina seda täna tegin! Kana jäi küpsedes eriti mõnusalt mahlane ja silmale ilus. Lisaks löövad sidruni ja küüslaugu maitsed juba esimesel momendil pannile maandudes hoobiga ninna, pannes suu kiiresti vett jooksma ning toidukorra valmimist kannatamatult ootama.  

VAJA LÄHEB:
2 kana- või broilerifilee tükki, mõlemad pooleks lõigatud
2 sl oliiviõli
1tl sidrunikoor
3 sl sidrunimahla
4 küüslauguküünt
2tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud basiilikut
0,5 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl kuivatatud rosmariini
1tl soola, 0,5 tl pipart, 1tl suhkur
Peotäis värsket peterselli serveerimisel

Kõrvale võid valmistada mõnusa fetasalati, pisut riisi või midagi muud maitsepärast. 

Esmalt lõika oma kana- või broilerifilee pooleks ning tambi lihatambi siledama poolega enam-vähem ühepaksuseks, et kana ühtlaselt küpseks. Seejärel sega kausis kokku kõik ülejäänud koostisained marinaadi tarbeks. Kui juhtub kodus olema suletavat plastikkotti, pane kana kotti ning vala sisse ka marinaad. Sulge kott nii, et enamus õhku välja jääks ning seejärel mudi marinaad kenasti kotis laiali. Kui taolist kotti pole, võib vabalt ka kaussi kõik kokku valada ja selle näiteks toidukilega katta. Kana võiks marinaadis vähemalt kaks tundi seista, siis jõuavad maitsed kenasti liha sisse imenduda.

Kana praadimiseks võib kasutada nii tavalist kui ka grillpanni. Kuumuta pannil pisut õli ning prae kanatükke keskmisel kuumusel nii 8-12 minutit, kuni kana muutub kenasti väljastpoolt kuldseks ja väljavoolavad mahlad on selged. Kontrollimiseks võid muidugi kana ka keskelt pisut lõhki lõigata. Serveerimisel haki peotäis peterselli ning puista kanale.  

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe