Kevadpäike rõkkav, rõõmus nooruslik.

09:12



Mulle nii meeldivad kergesti valmistatavad toidud, mis just oma lihtsusega vahel jalust rabada suudavad. Ja nõnda juhtus ka antud läätsepajaga, mis väiksest isust suuremaks teoks välja kasvas. Sedasi saigi kõik komponendid julgelt ja ilmselgelt heas usus potti kokku valatud. Ja edasi ei olnudki muud kui pisut oodata, et aja jooksul koostisained justkui ühte sulavad ja üksteist üllatavalt hästi täiendavad. Valmis sai üks tõeliselt lihtne ja maahõngu kodune roog, mis tollel hetkel, kui päikesepaiste paksu halli taevaga asendus, nii kosutavalt mõjus. Värvide pillerkaar omaenda toidukausis. 

VAJA LÄHEB:
1 suurem sibul
3-4 küüslauguküünt
300-400g hakkliha (hästi sobib veel kana- või kalkunihakkliha)
1 porru
1 purk (400g) purustatud tomateid
1 kruus punaseid läätsesid
1-1,5 kruusi puljongit (lisada olenevalt sellest, kui vedela konsistentsiga pada tahate, alati saab hiljem puljongit või vett juurde lisada)
1 purk punaseid ube
2-3 peotäit värsket spinatit
Soola, pipart, tšillihelbeid, muid ürte (vastavalt vajadusele ja maitsemeele harjumusele)
Serveerimiseks soovi korral kvaliteetset saia ja maitsestamata jogurtit

Esmalt kuumuta õli pannil ning prae läbi sibul ja hakkliha, lisa hulka ka küüslauk. Võid kergelt soola-pipraga maitsestada. Samal ajal, kui hakkliha praeb, kuumuta keskmises potis (võis või supilusikatäies õlis) läbi porru, lisa hulka tomatit, läätsed ja puljong. Lase keema tõusta ning seejärel lase madalal tulel mõnda aega podiseda. Kokku peaks pada hautama seni, kuni läätsed on paisunud ja muutunud pehmeks, ilmselt kulub kuskil 15-20 minutit. Poole hautamise ajal lisasin  hulka ka hakkliha. Seejärel viimaks punased oad ja kõige viimasena, nii 2-3 minutit enne lõppu, spinatilehed. Tsillihelbed lisasin mina jooksvalt hautamise käigus ning ka lõpuosas, kuna tahtsin pisut tulisemat pada.

Kui läätsed on kenasti pehmed ja maitsed paigas, siis on aeg asuda sööma. :)

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe