Sel tunnil päike häbelikult avas silmad ja veidi üllatunud olevat ta näis.

12:19


Olen ka varem oma kiindumust püreesuppide suhtes avaldanud ja vist ei pääse ka sellest nüüd. Mulle nii meeldib, kuidas nii lihtsate vahenditega on võimalik igapäevast toidulauda palju värvi- ning maitseküllasemaks muuta. Ja nii oli ka seekord, kui järjekordse külmkapitühjendusega seotud aktsiooni käigus ootamatult hea kombinatsioon kokku sai vuristatud. Supp sai täidetud keha paitavate koostisosadega ja mõnusalt roheline. 
Viimasel ajal meeldib eriti supile serveerimisel lisada mahlaseid pirnitükke. Lisab supile nõnda hea värskust!

Ühe koostisosana kasutasin päev enne valmistatud küüslaugust jogurti-kurgi kastet, kuid seda saab  antud juhul supis asendada ka lihtsalt pisut jogurtit ja küüslauku sisse lisades. 

VAJA LÄHEB:
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 terve brokoli
3-4 peotäit värsket spinatit (vabalt võib ka külmutatud spinatit kasutada)
1 puljongikuubik ning vett (sedasi, et kõik koostisosad kenasti potis saaksid ära kaetud)
Maitsestamata jogurtit (võib asendada ka nt toorjuustuga)
Soola ja pipart maitseks
Serveerimiseks pirni ning kõrvitsa- ja seesamiseemneid

*Antud juhul lisasin meespoole rõõmuks supi sisse ka pisut eraldi paprikaga maitsestatud ning praetud kanafileed, kuid isiklikult oleksin need isegi supist välja jätnud. Kuid kellel lihaisu painab võib seda vabalt ka teha! 

Kuumuta potipõhjas pisut õli või võid ning prae õrnalt läbi puhastatud ja tükeldatud sibul ning küüslauk. Lisa hulka brokoliõisikud, puljongikuubik ja vala peale kuum vesi. Tavaliselt lisan nii palju, et kasutatud juurikad-köögiviljad on kenasti veega kaetud. Kui kasutad külmutatud spinatit, lisa ka see. Lase keema tõusta ning keeda, kuni brokoli on enam-vähem pehme. Pane potti ka värske spinat, kuumuta hetkeks. Seejärel blenderda supp saumiksriga püreeks, lisa hulka jogurt. Maitse suppi ning lisa soovi korral soola ning pipart. 

Ja, nagu ikka, nii lihtne ongi! 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe