Rohelises hiilgavad metsad ja aasad.

12:29


Inglise keeles on kombeks taoliste pikaajaliste pausidele järele öelda "long time, no see" ning nüüd tundus see ka siinkohal eriti paslik olevat. Vahepeal on kuidagi nii, et kiiretel hetkedel kipub see aeg lausa eriti hoogsalt läbi sõrmede vajuma, mistõttu muudeks, võib-olla ehk antud hetkel vähemtähtsamateks, asjadeks aega ei leiagi. Eks ta nii ole, et kui suur koolitöö tegemine või õigemini selle lõpusirgel sammumine eeldab suure osa päevast arvuti taga veetmist, siis muul ajal tahab kogu keha ja vaim sellest riistapuust eriti kaugele hoiduda. Ja nii olengi vabaks jäänud hetki veetnud õues imeilusat kevadet nautides, sealjuures muidugi vahel ka nina köögiukse vahelt sisse pistnud. 

Kuid kui ma eile lõunaks tänase postituse põhitegelast tomatise kala kõrvale krõmpsuvalt mälusin, tabasin end pidevalt mõttelt, et no see on küll midagi, mida hirmsasti jagada tahtsin! Tuligi nüüd käed taskust välja võtta, klaviatuurile asetada ja kribama kukkuda. Mul ei ole olnud varasemaid kogemusi toore suvikõrvitsa söömisega - tundus teine kuidagi nõnda kummaline mulle olevat. Kuid eile võtsin end viimaks kätte ja katsetasin ära. Segasin kokku suvikõrvitsa, porgandi, õunalaastud ning röstitud kikerherned, peale kallasin mõnusa küüslauguse (ikka korralikult küüslauguse, hehe!) kastme, millele järgnes korralik nomnom hetk. Ilmselt on see salat minu selle suve grillikõrvane maiuspala, mida tihti kasutama hakkan. No tõesti oli hea! 


Salat ise peaks toitma kaks inimest, muu toidu kõrvale peaks jätkuma vähemalt neljale. 

VAJA LÄHEB:
1 keskmine suvikõrvits
2-3 porgandit
0,5-1 õun (soovitatavalt kergelt magus-hapu, ise kasutasin rohelist Golden'i õuna)
1 purk kikerherneid
Soola, sõrmeotsaga tšillihelbeid (sobib ka tšillimaitseine), 1/2 tl köömneid, pisut õli

Kastme tegin tunde järgi, segades saumiksriga kokku nii 1/3 ühest kurgist, 3-4 kuhjaga supilusikat maitsestamata jogurtit, 2 suuremat küüslauguküünt, pisut soola ja sidrunipipart. Kes küüslauku väga ei armasta, võib vabalt vähem kasutada või sootuks välja jätta. Kaste tuleb mõnus ja värske sellest hoolimata!

Koori esmalt suvikõrvits ja porgandid Mina kasutasin mõnusate ribade jaoks vahvat abilist (midagi sarnast leiad siit), mille kunagi Kaubamaja kodumaailmast ostsin. Võib vabalt ka noaga oma suva järgi peeneks hakkida. Sega suvikõrvitsa-, õuna- ja porgandiribad omavahel ja jäta seisma. 
Kikerherneid võid röstida soovi korral ka ahjus, kuid ideaalselt saab asjaga hakkama ka pannil. Kuumuta pisut õli, vala sinna eelnevalt pestud ja nõrutatud kikerherned. Lisa sekka maitseained ja köömned ning aeg-ajalt liigutades prae, kuni kikerherned saavad kena kuldse jume. 

Ei soovita salatit eelnevalt kokku segada, vaid komponendid - salatiosa, kikerherned ning kaste - eraldi serveerida ning alles söömisel ühte kokku panna. Siis jääb salat kena, värske ja krõmps! 


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe