Minu värviline maailm.

04:24


Eestlasena olen taolise kevadega, mis antud hetkel aknast välja vaadates üsna ära harjunud. Leppinud ka sellega, kuidas ühtäkki lausa kuumavõitu ilmadest ning mõnusast tundest, mis kevade tulekuga paratamatult kaasas käib, tekkinud elevus tasapisi mandub, kui ilm ootamatult taas normaalseks tagasi tõmbub. Sest tegelikult ei võikski ju asi kuidagi teisiti vist olla, kui et maikuus mantliga ringi veel peab jalutama, sall tihkelt ümber kaela keritud ja käed sügavale taskusse pistetud, et külm ligi ei pääseks.

Ja kuigi endal on taolises normaalsuses üsna tavapärane elada, muudab teiste, kes pärit pisut lõunapoolsematest riikidest ja tavaliselt maikuuga peaaegu et suvi juba kätte jõuab, reaktsioon meie "kevadele" iga taoliselt mööduva argipäeva tükkmaad lõbusamaks. Õige pisut hakkab kahju ka, kuid kõik ei saagi kogu aeg lust ja lillepidu olla. Eks "elu" õpeta. ;p

Kuigi kevad ei taha enda soojusega kuidagi viimaks kohale jõuda, olen mõtetes end siiski ammuilma õigele lainele seadistanud. Ja kuigi olen püüdnud toidulauda aastaringselt üsna kerge ja tervislikkuse poole küündivana hoida, on nüüd elevus kogu selle värvikülluse üle, mis eesootavatel kuudel lauale peaks jõudma, ilmatumalt suur. Sellest kõigest inspireerituna teile siia üks minu viimase aja lemmikuid: värvidest ja tervislikkusest pakatav soe tuunikala-kinoa salat. Kiire ja lihtne valmistada!

Kinoa on meile üsna võõras ning eks minagi olen antud komponendiga alles sina peale saamas. Esmapilgul tundub tegemist olevat üsna maitsetu ja väärtusetu toiduainega, kuid tegelikult on lihtsa pealispinna all peidus tõeline tervisepomm. Proteiinirikas ning igati kasulik. Enne keetmist tuleks kinoad vee all käte vahel hõõrudes pesta ning keetmiseks mõeldud vahekord on igati lihtne: 1 osa kinoad, 2 osa vett. Kõige kergem, kui muud pole käepärast võtta, on kasutada mõõtevahendina tavalist klaasi. Keeta tuleks keskeltläbi 15 minutit, kuid vaadata võib ka pakendil olevat õpetust, ehk erineb pisut. 

Kirja pandud kogustest peaks jätkuma üks suurem ports salatit. Kõiki komponente võib tegelikult julgelt lisada käe ning maitse järgi, kogused nii väga suurt rolli minu arvates ei mängi. Lõpus maitsta ning vastavalt siis komponente juurde panna või maitsestada. Köögiviljade poole pealt võib salatisse pista tõesti kõike. Mina eelistan ise kooslust värskest tomatist-kurgist, mis hamba all kenasti krõmpsusks, ning keedetud köögiviljadest. 

VAJA LÄHEB:

~60g kinoad (keetmata)
50-60 g tuunikala vees 
1 pisem tomat 
Pisut kurki
~50-100g keedetud köögivilju (kasutasin külmutatud köögiviljade segu, mis tegelikult mõeldud wok-roogade tegemiseks)
~50g maitsestamata jogurtit 
Soola, pipart

Keeda valmis kinoa (mina keetsin juba koos köögiviljadega, et kinoa maitset juurde saaks, kuid võid ka täiesti eraldi keeta). Haki vastavalt maitsele kuubikuteks kurk ja tomat. Kui kinoa valmis, sega sisse kurk ja tomat, tuunikala ning jogurt. Maitsesta soola ja pipraga, kui soovid, lisa juurde muid maitseaineid. Ongi kõik! Ja üle jääb vaid nautida! :)



You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe