Natuke külma ja väikene lumesadu.

14:26


Millegipoolest olen toidu puhul järjest enam hakanud tüürima aina lihtsamate maitsekombinatsioonide poole, mis kuidagimoodi omavahel sedavõrd lihtsalt tasakaalu loksuvad ja suurt sagimist ei nõua. Ja üheks, kus see on peaaegu et alati kõige tugevamalt välja kumanud, on justnimelt pastatoidud. Pigem kipun eelistama väheste ja juba ise eraldiseisvalt säravate komponentidega pastasid, mis võib-olla ehk liiga lihtsameelsed kipuvad tunduma, kuid millega peaaegu et kunagi puusse ei pane või pettuma ei pea. Niiöelda ohutud kombinatsioonid.

Viimasel ajal on taastärganud minu armastus päikesekuivatatud tomatite vastu ning just täna tundus niivõrd hea mõte olevat seda mõne teise maitsva asjaga ja pastaga kokku segada. Ja nii sündiski see imelihtne, kuid puhastest maitsetest kumav pasta, kus tekstuuri annab kergelt keedetud brokoli ja maitsenüansse oliivid, päikesekuivatatud tomatid ja õrn piprane küüslaugumekk. 

Kuna tegin süüa ainult iseendale ja blogimise peale sel hetkel ei mõelnud, siis suuremalt jaolt kasutatud toiduainete hulka kullisilma täpsusega ei vaadanud, siis üritan kirja panna retseptipõhja (ühele inimesele), mida igaüks iseenese tarkuse ja soovide järgi täiendada võib. 

Lisaks võin öelda, et ilmselt võib koostisosad ka pastaga lihtsalt segamise asemel blenderisse pista ja kastmeks muuta. Tean, et järgmine kord proovin hoopis sedasi!

VAJA LÄHEB:
Umbes 60 grammi keetmata pastat (mina kasutasin pennesid)
2 spl oliiviõli
1 väiksem valge sibul
2 küüslauguküünt
30-40 g päikesekuivatatud tomateid
4-5 suuremat brokoli sagarat (mina kasutasin külmutatud, seetõttu ka keetsin)
5-6 oliivi (mina kasutasin rohelisi ilma kivideta)
Basiilikut (kuivatatud või kui leidub, siis värsket)
Soola, musta pipart

Esmalt võibki pastavee pliidile kuumenema panna ning seejärel alustada asjade puhastamise ja hakkimisega. Haki sibul pisikesteks kuubikuteks, küüslauguküüned peeneks, päikesekuivatatud tomatid endale sobiva suurusega tükkideks ning oliivid ratasteks. Kui vesi keema läheb, pane brokoli (kui kasutad külmutatud versiooni nagu mina) koos pastaga keema. Brokoli võid pisut varem enne pasta kurnamist välja võtta  ja noaga pisemaks tükeldada. Värske brokoli puhul võid sagarad lihtsalt peeneks hakkida ning pannil õrnalt teiste koostisosadega õrnalt pruunistada. Seejärel kuumuta pannil õli ja pruunista selles mõned minutid sibulat ja küüslauku. Seejärel lisa hulka päikesekuivatatud tomatid (nüüdseks peaksid küll neid lõhnu tundma!;) ja mõne aja pärast ka oliivid. Maitsesta pisut soola ja pipraga ning lõpuosas, kui pasta hakkab valmis saama, raputa peale basiilikut. Sega pastaga omavahel läbi, lisa veel hulka pisut pipart ning soovi koral oliiviõli ja voila! 

Ilmselgelt, nagu iga taolise pasta puhul, on alternatiive palju ning sisse segada võib nii mõndagi muud. Soovi korral õige pisut kreemisema tulemuse nimel koort või maitse ning proteiiniannuse tõstmiseks pisut kana. Sest pastaga ongi see vahva asi, et võimalusi on tegelikult lõputult.


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe