Tõusin üles ja lihtsalt teadsin...

01:58


Ilmselt üks kõige ilusamaid asju toidu juures on see, kuidas erinevad värvikombinatsioonid meie meeltega sedavõrd kaunilt ja maagiliselt mängida suudavad. Ilmselt ei kaota ma iialgi enda võimet sügavalt ahhetada, kui mõni maitseroheline esmapilgul üsna üksluise ja värvitu roa täiesti ellu äratab või teinekord kümme erinevat tooni omanäolise värvilise teose loovad. See on lihtsalt kaunis. 

Ja see ongi talve puhul üks kõige raskemaid asju: miski pole nii kirev kui kevad-suvisel ajal. Tomatid veavad vaevu punase jume välja, maitsest rääkimata, ja ürdid kasvavad pimedust trotsides potis maru jõuetult, kui üldse. See paneb aga hirmsasti seda aega igatsema, kui kõik nii iseenesest õitsema puhkeb ja värskuse majja toob. 
Kuid õnneks on poed talvest hoolimata imeilusa maitserohelisega varustatud, mis taolistel pimedatel talveõhtutel niivõrd kosutavalt mõjuvad. Siinkohal raputasin mõnusalt kreemise seenepasta üle rohke peterselliga, mis nii maitsemeeltele kui hingele tõelise värviteraapiana mõjus. Seente puhul olen alati lemmikuks pidanud viimaste kombinatsiooni praetud sibulaga, kuid viimasel ajal olen aga sekka hakanud lisama sidruni- või laimimahla, mis maitsetele väga värskendavalt mõjub ja õrnalt tsitrulise meki juurde annab. Pasta ise on loomulikult imelihtne ja kiire valmistada!

Antud kogusest saavad söönuks vähemalt 6 inimest, ilmselt rohkemgi. :)

VAJA LÄHEB:
Umbes 500g pastat (mina kasutasin tagliatellesid)
Ligikaudu 400g värskeid seeni (šampinjonid ilmselt kõige kergem variant)
1 suurem sibul
2-3 küüslauguküünt
200-300ml koort 
Pisut pasta keeduvett  (nii 100ml ringis)
1 tl kuivatatud tüümiani
Soola ja pipart
Riivjuustu (vastavalt soovile umbes 50-100g )
1 sidruni mahl
Värsket peterselli

Samal ajal, kui valmistad kastet, keeda valmis pasta. Kuumuta pannil õige pisut õli või võid. Esimesena prae mõni minut kuubikuteks hakitud sibul ja küüslauk, seejärel sega hulka ka ratasteks viilutatud seened. Kuumuta seni, kuni suurem osa seentest tulenevast vedelikust on eraldunud. Maitsesta soola, pipraga ja tüümianiga. Seejärel pigista seentele sidrunimahl ja lase mõni hetk maitsetel seentesse imbuda. Vala sekka koor ning kui pasta on valmis, õige pisut ka pasta keeduvett. Sega, lase mõni hetk keeda. Maitse ning vajadusel lisa hulka soola, pipart (ja ka suhkurt!). Seejärel sega hulka pasta ning raputa üle värske peterselliga. Serveeri koheselt ning naudi! :) 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe