On hämaras puud ja lumi on maas.

06:24


Mõni päev on teistest mingitel asjaoludel kümneid kordi ilusam. Vahel on taevas täpselt õiget sinakat tooni, teinekord paistab päike aknast ärgates silmi avades täpselt õige nurga alt sisse ning paitab ümbritsevat pimestamata mõnusalt nahka. Ja mõnikord langevad meeleolu, motivatsioon ja ilm kirjeldamatult hästi puslekombel kokku, viies meid omamoodi täiuslikkuseni, mis ka kõige hallima päeva särama paneb.

Teisisõnu võib öelda, et sain viimaks otepäälasele kombepäraselt suusad alla. Viimane kord jääb mälus sobrades pea pooleteise aasta taha, kui gümnaasiumis kehalise tunnis Tehvandi radadel paar korda nädalas ringi sai vuratud. Kuigi peab mainima, et vorm kui selline ning tahe on tollasega võrreldes ikka kordades edasi arenenud. Nii ma siis nautisingi ümbritsevat imelist loodust ning pärast mõnusat rännakut olin koju jõudes näljasem kui hunt, mistõttu oli see mõnus seenepirukas suurem kosutus kui kõik muud kokku, sest olgem ausad - nälg on siiski kõige parem kokku...

Antud pirukat, nagu ka teisi toite, mida siin leida võib, on imelihtne valmistada ning ei võta absoluutselt kaua aega, mistõttu kannatab seda teha ka siis, kui keha pärast suuremat koormust näljast nõrkemas on...Sobib ka nendele, kes kõige suuremad seenesõbrad just pole, kuna need ei jää siin sugugi domineerima.
Inspiratsiooni leidsin Toidutarest.

VAJA LÄHEB:
300g jahu (mina kasutasin 200g nisujahu, millele lisasin juurde 100g täistera rukkijahu. Andis juurde mõnusa maitse ning pisikese annuse ka tervislikkust!)
1tl küpsetuspublrit
100g võid
2-3spl külma vett

Täidise jaoks:
Võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
150-200g seeni (mina kasutasin šampinjone)
1 punane paprika
1 muna
2dl kohvikoort
100-150g riivjuustu
Soola, sidrunipipart
Kuivatatud peterselli

Esmalt valmista pirukataigen. Selleks näpi omavahel ühtlaseks küpsetuspublbriga eelnevalt läbisegatud jahu ja või, lisa juurde vesi. Täidise kompnentide hakkimise ajaks võid taina seniks külma panna.Kui hakkimistöö valmis, võta tainas külmkapist ning suru see (lahtikäiva) vormi põhja ja äärtele, tee kahvliga augud sisse ja eelküpseta 10 minutit 200 kraadi juures. Samal ajal, kui põhi küpseb, kuumuta pannil või ning pruunista selles kuubikuteks hakitud sibul, mõne hetke pärast lisa juurde küüslauk ning seejärel seened. Prae mõned minutid ning lisa juurde paprika. Sega omavahel muna, kohvikoor ja riivjuust. Saadud segu maitsesta soola ja sidrunipipraga, lisa hulka ka kuivatatud petersell.
Kui põhi 10 minutit ahjus olnud, võta see ahjust välja, lisa esmalt põhjale ning jaota laiali seene-paprika-sibula mass. Seejärel vala peale riivjuustu, muna ja kohvikoore segu. Vaata, et pirukas oleks ühtlaselt kaetud ning pista see uuesti ahju. Küpseta veel umbkaudu 30 minutit, kuni pirukas on tahenenud ja pealt kena ja kuldpruun.

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe