Sügistuule naer.

10:02


Nüüd, mil sügisõhtud üha jahedamaks muutuvad, kuluvad vähemalt minu päevastesse menüüdesse ära just need pisut vürtsikamad ning soojad supid, mis kere kenasti üles soojendavad. Ja samas täidavad kõhu ka kenasti täis. Ja nõnda valmiski köögis üks pisut tomatisem ning õrnalt tulisem pelmeenisupp. Äärmiselt lihtne valmistada ning midagi aeganõudvat pole siin samuti!

VAJA LÄHEB:
1,5 l vett
2 puljongikuubikut (kasutasin köögivilja omi)
Porrulauku (seda pole kunagi liiga palju, endal läks sisse see jupp, mis eelmisest söögikorrast üle oli jäänud!)
Purk purustatud tomateid (400 g)
Punaseid ube (minul olid tšillikastmes, mis andis juba omamoodi tulisust supile juurde)
Külmutatud rohelisi ube 
Pelmeene, nii 300-400 g, vastavalt soovile
Jahvatatud paprikat (nii  väiksema kuhjaga1 tl jagu)
Soola
Tšillimaitseainet (vastavalt sellele, kui tulist toitu armastad!)

Esmalt lase keema vesi ning viska sisse puljongikuubikud. Järgmisena puhasta ning haki peenemaks porru ja lisa koos tomatite ning ubadega vette. Kui supp on mõnda aega keenud (nii 15-20min), lisa hulka ka pelmeenid ja külmutatud rohelised oad. Maitsestada võid nii keemise vahepeal kui lõpus, mina tegin mõlemat. Kui pelmeenid hakkavad pinnale kerkima ning tunduvad valmis olevat, on supp samuti valmis saanud! Naudi. :)



You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe