Kes viis öösel lehed puult?

11:30


Olen äraütlemata suur kringliarmastaja ning sellest õigest, ahjusoojast ning sulava šokolaadiga kaetud küpsetisest ei ütleks vist iial ära. Eriti kui kringlitüki kõrvale pakutaks õige pisut kangemapoolset kohvi...minu jaoks ideaalne magustoit, kui magusaisu ikka kõvasti painama peaks. Enamasti aga suurt viitsimist pelgalt endale kringlit meisterdama ning eelkõige pärmitaignaga mässama pole hakata. Ja egas ta nüüd figuurile ka vist väga hea poleks...

Kuid kui ikka väike küpsetamistuhin peale tuleb, siis vähemalt muffinitaigna viitsib igaüks ikka kokku segada. Ja nõnda valmisidki need pesuehtsast šokolaadikringlist inspireeritud imelihtsad muffinid! Ja maitse jõuab originaalile ikka äraütlemata ligidale!

VAJA LÄHEB:
250 g jahu (kasutasin enam-vähem pooleks nii valget kui täistera nisujahu)
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni
1-2tl kaneeli (mulle meeldib kaneeli alati ikka rohkem kasutada, hehe!)
0,5 tl soola
2 toatemperatuuril muna
umbes 100 g suhkurt (mina lisasin umbes 70-80 g suhkurt ja ülejäänud asendasin kodus valmistatud õunamoosiga. Kuna peale läks glasuur, siis võib kogust isegi veelgi vähendada)
150 g keefiri (vabalt võib asendada maitsestamata jogurtiga, või lisada hoopis hapukoort)
Rosinaid

Kirjutasin endale paberi peale ka 120ml õli, kuid küpsetamishoos unustasin selle lisamata! Nii et ei juhtu vist midagi, kui kasutamata jääb! Muffinid jäid vaid pisut paberi külge kinni, kuid egas see söömist takista. ;) 

Glasuuri jaoks segasin potis kokku pisut (nii 50g võid), kakaod ja pisut piima. Suhkurt ei lisanud, kuna kakao oli ise juba magus. Kuumutasin ja segasin, kuni tekkis ühtlane mass. Seejärel lasin enne pealekandmist pisut jahtuda. Glasuuri võib loomulikult teha ka sulatatud šokolaadist.

Esmalt pane ahi 210 kraadi juurde soojenema. Seejärel sega ühte kaussi kokku jahu(d), küpsetuspulber, kardemon, kaneel ja sool. Teise kaussi klopi omavahel segamini munad ja suhkur. Tekkiv mass on selline kena kuldkollane. Seejärel lisa hulka keefir (või jogurt vms), õunamoos ning kui otsustas kasutada, siis ka õli. Samuti viska sisse rosinad. Järgnevalt sega kuivained ja märjad ained omavahel ettevaatlikult läbi. Ülesegamisel ei küpse muffinid õhulisteks ega kergeteks. Kui mass on kenasti ühtlane, jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta esialgu 210 kraadi juures nii 5 minutit. Seejärel keera kuumus maha 180 peale ja lase nii 20-25 minutit küpseda, kuni muffinid muutuvad kenasti kuldseteks!

Kui soovid, kaunista šokolaadiga või söö niisama paljalt! 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe