Uued tuuled

12:06


Selle aasta suvi möödus küll linnutiivul. Ilmselt läks asi nõnda juba seetõttu, et sai ise ilmatuma palju liikvel oldud, kuid midagi taolist poleks küll osanud oodata. Eks ta nii ole, et kogu aeg on kiirus, kiirus, ei muud. Möödunud aja jooksul sai kultuuri kogetud igasugustest nurkadest ning ega see toidu omagi puutumata jäänud. Palju sai ka katsetatud, kuid mingil põhjusel polnud suuremat tahtmist asjade jäädvustamisega jännata. Vahel tuleb asjadest ka puhata. Natukeseks eemale minna, et siis suure hurraaga tagasi tulla ja mõista, et ohhoo, see kõik pakub mulle jätkuvalt ilmatumalt suurt rõõmu.

Eks sügis ole ikka tavaliselt uute asjade alguseks. Ei ole vahet, kas algus on tekitatud iseenda või muuda ümbritsevate faktorite poolt, kuid juba mõtteline puhta lehe keeramine toimib omamoodi hingepuhastusena. Ja eile, kui juhtusin üle saja aasta taas Pinteresti meelevalda ja seal kõiki neid tuhandeid kauneid fotosid erinevatest roogadest nägema sattusin, tekkis hinge küll selline naljakas, kuid ülemäära õnnelik tunne, et näed, see ongi see, mis hinge päris soojaks kütab. 

Ja nüüd olengi otsustanud enda selle aasta "sügishooaja" alguse puhul tähistamiseks siia postitada ühe eriti maitsva koogi retsepti. Siiani pole ma olnud eriti suur küpsetaja, aga sel suvel sai nii mõndagi erinevate sündmuste tarbeks kokku klopitud. Kuid see mõnus kreemjas šokolaadikook troonib nüüd küll seniste küpsetiste edetabelis esikohal, kuna nõnda head kooki pole ma ilmselt väga kaua söönud. Kook pole ei liiga magus ega tundus eriliselt rammus olevat, lisaks annab marjade (siinkohal siis maasikate) mahlasus mõnusat värskust juurde. Ma tõesti ei oskaks vähemalt enda jaoks paremat kombinatsiooni välja mõelda, kui on toorjuust, šokolaad ja maasikad. 

Kaunist sügise ja kõigi uute ning vahvate asjade algust meile kõigile! 

VAJA LÄHEB:

Põhja jaoks:
Umbes 150g Digestive küpsiseid
75g võid
Antud kogusest saab kenasti ära täita 24cm koogivormi 

Täidise jaoks:
400-500 g toorjuustu (tõsta juba eelnevalt toatemperatuurile seisma, samuti munad)
2 muna
2sl suhkurt 
100g tumedat šokolaadi
100g piimašokolaadi
140ml hapukoort (ilmselt sobib ka maitsestamata jogurt)
1tl rummi (mina kasutasin tegelikult hoopis Vana Tallinnat)

Kaunistamiseks maasikaid, vaarikaid või muid marju vastavalt soovile! 

Esmalt purusta põhja jaoks küpsised ning sega eelnevalt sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. 
Täidise jaoks sega toorjuust ja suhkur omavahel. Seejärel klopi teises kausis lahti munad ning sega need toorjuustusegule. Sulata šokolaad ning lase sel veidi jahtuda.  Lisa sulašokolaadile hapukoor ja rumm, sega omavahel ning vala see siis toorjuusutusegu hulka. Seda täidis läbi ja vala küpsisepõhjale. Aja lusikaga kenasti ühtlaselt täidis laiali ja küpseta siis 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Lülita seejärel ahi välja ja lase koogil kinnise uksega umbes tunnike järelküpseda. Seejärel võta kook ahjust välja, lase maha jahtuda ja pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi. Mida kauem kook muidugi külmas eelnevalt seisab, seda parem. Mingi hetk võib koogi siis ka kenasti ära kaunistada. 

Tassikese kange kohviga on see kook lihtsalt imeline! Mm...


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe