Loodan, et oled pöördumatult soe.

05:55


Ma ise ei ole küll kõige suurem müslibatoonide sõber, kuid kaerahelbeid satub taldrikule pudru näol ikka äraütlemata tihti. Vahel tahaks aga midagi kiiresti ampsata, mis ometi ka midagi kehale ja vaimule pakuks, kuid sealjuures süütundest suurte peidetud suhkrukoguste tarbimisest vabastaks. Nõnda ongi kaval juba eelnevalt mõned pisemad energiast pakatavad müslibatoonikesed ise valmis küpsetada - nii on alati miski suure nälja korral ampsata. Tegemine võtab imevähe aega ja õhukindlas anumas säilivad nad samuti võrdlemisi kaua.

Seekord otsustasin batoonid hoopis muffinivormi pista, et need suure energiavajadusega spordiharrastajale kingituse pähe armsama kujuga tuleksid ning pakkides natuke ka silmailu pakuksid. Muffinipannil küpsetades ei jäänud nad nii krõbedad kui ehk suure panni põhja surudes, kuid sellest polnud ka midagi. Ilmselt võib küpsetustemperatuuri natuke vajaduse või soovi korral tõsta. Või lisada ühte muffinipanni osasse vähem massi. 

Inspiratsiooni tegemiseks leidsin siit. Kuna tahtsin, et müslibatoonid üsna kaua seisaksid ja ruttu ei rikneks, jätsin originaalretseptis kajastatud värsked banaanid välja, samuti ei kasutanud maapähklivõid. Asendasin eelpooltoodud rohkelt erinevate kuivatatud puuviljadega. Päevalilleseemned ja pähklid annavad toekust, šokolaaditükid magusust. Imelihtne!

VAJA LÄHEB:
Nii 200 g täistera kaerahelbeid (mitte kiirkaerahelbeid, vaid ikka neid, mida putru tehes peaks oma kümmekond minutit ikka keetma;)
30-50g (pruuni) suhkurt (olenevalt magususesoovist. Võib isegi vabalt ära jätta, kuna kuivatatud tooted lisavad niigi magusust)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 tl jahvatatud kaneeli
120ml piima
(1tl vaniljeekstrakti)
1 suur muna
Vastavalt soovidele lisada hulka kuivatatud puuvilju/marju (mina lisasin datleid, jõhvikaid, rosinaid), pähkleid, päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid
Šokolaaditükke

Eelsoojenda ahi 180 kraadini (mina tõstsin kuumuse mingil hetkel 200 peale). Kui kasutad tavalist nelinurkset küpsetuspanni, kata see küpsetuspaberiga ning aseta kõrvale. Muffinipanni katsin õrna oliiviõlikihiga. Võib vabalt kasutada ka muffinivorme. 

Sega omavahel kaerahelbed, suhkur, küpsetuspulber, sool ja kaneel. Lisa hulka piim, vanilje ja muna. Sega, kuni kõik on omavahel kenasti ühtlaseks massiks muutunud. Nüüd lisa hulka vastavalt soovile erinevaid lisasid, sega kõik omavahel taas läbi. 

Kalla segu küpsetuspannile või pane lusikaga muffinipannile, suru ühtlaselt panni põhja. Tavalisel pannil küpseta umbes 20 minutit või rohkem, kuni tundub olevat mõnusalt krõbe. Lase maha jahtuda ning lõika batoonideks. Muffinipanni puhul küpsetasin massi kauem, nii 30 minuti ringis, kuni "muffinikesed" olid muutunud kenasti kuldpruuniks. 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe