Aga tean, mis värvi on õhtu ja mis värvi on täna su juus.

17:17


Kui keegi paluks mul õige pisut mõelda ning välja käia ühe toidu, mida oleks ühtaegu sobilik panna nii pidulauale, pakkuda mõnusa snäkina klaasi hea veini kõrvale või viia hoopis külakostiks, kuid mille tegemine ei oleks samal ajal meeletult ajakulukas ja keeruline, siis oleks antud pestopirukas vist minu esimeseks valikuks. Lehttaina krõbe, kuid samal ajal pehme tekstuur, pikantse pesto lõhn ja maitse ning koduaia tomatite kirjeldamatu magusus muudavad selle roa valmistamisprotsessi saadava tulemuse kõrval ausalt öeldes naeruväärselt lihtsaks. 

Antud kogustega on võimalik valmistada terve suur plaaditäis imemaitsvat pirukat. Retsepti sain kunagi ühe imearmsa sugulase käest, kes pirukale seda mitmeid kordi suguvõsa kokkusaamistele kokates minu südamesse teed sillutas, mistõttu pidin viimaks retseptiga koos lahkuma. 
Tuleks vist ära mainida, et pirukas võib esialgu tunduda küll pisut võõra, st teistmoodi maitsega ning mitte just kõigile meeltmööda olla, aga vähemalt enda kogemusest võin väita, et maitsemeelte kohanedes muutub asi iga korraga aina paremaks ja mina enam sellele ära öelda ei suuda. Üks suurtest lemmikutest!

VAJA LÄHEB:
500 g pärmi-lehttainast
500 g 20% hapukoort 
2-3 spl rohelist pestot 
3-4 muna
2-3 mahlast tomatit
Soola, pipart

Esmalt tuleks poest ostetud külmutatud pärmi-lehttainas enne kasutamist korralikult sulama panna. Kes on aga eriti agar ja tubli olnud ning ise taignateoga hakkama saanud, võib taina lihtsalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali rullida, äärtest suru taigen pisut kõrgemale vastu plaadiääri.  Tainale peale käiva katte jaoks tuleb hoolikalt omavahel kokku segada hapukoor, pesto ja munad, mida siis maitsestada soola ja pipraga. Saadav segu tuleb üsna vedel, seega ei tohiks sellel lasta end häirida. Seejärel vala segu lehttainale. Pese tomatid ning lõika neist kenad ühtlased rattad ja lao plaadile. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes 40 minutit. 

Lähtuvalt enda kogemusest on siiani olnud pirukas parim mahajahtunult, kuna pean tunnistama, et ahjusoojana ma seda proovinud polegi, seega võivad kõik katsetajad enda maitsekogemustest teada anda!


You Might Also Like

2 comments

  1. Oooh yummi, this looks so tasty!! It is a pitty that I do not understand a single word of your recipe but I hope I find a similar one!

    Hope you visit me on my blog
    fashionobsession-mieni.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! It's really sweet of you to leave a comment behind. Maybe I should writing my blog in English as well if foreigners happen to stumble upon it like this...hihi. :)

      Delete

Like us on Facebook

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Subscribe